Dcéru kráľovnej Letizie čaká veľký krok! Ako 15-ročná opúšťa Madrid, mieri do...

Dcéra španielskej kráľovnej Letizie a kráľa Felipeho oslávila 31. októbra 15 rokov.

14.02.2021 14:00
letizia Foto:
Zľava: Kráľ Felipe VI, princezná Leonor, princezná Sofia a ich mama, kráľovná Letizia v parku v meste Palma de Mallorca.
debata

Ako oznámil kráľovský palác v oficiálnom vyhlásení, tínedžerka čoskoro opustí Madrid, kde žije s rodičmi a mladšou sestrou a nastúpi na školu vo Walese. Ide o prestížnu „United World College of the Atlantic“, ktorá je vzdialená asi 25 kilometrov od mesta Cardiff.

Kráľovská dcéra absolvuje od leta 2021 do leta 2023 medzinárodný program maturitných skúšok. Princezná Leonor prešla celým výberovým procesom ako každý iný kandidát, oznámil palác. Vysoká škola na svojej webovej stránke píše: „Študenti UWC sú vyberaní na základe ich odhodlania, motivácie a osobnosti. Na rodinnom finančnom zázemí nezáleží.“

Zľava: Princezná Sofia, princezná Leonor,... Foto: SITA/AP, Kiko Huesca
leonor Zľava: Princezná Sofia, princezná Leonor, španielsky kráľ Felipe a kráľovná Letizia počas vojenskej prehliadky v Madride.

Začiatok výučby je plánovaný na koniec augusta. Princezná bude bývať na akademickej pôde. Existuje niekoľko domov, v ktorých študenti, učitelia a zamestnanci žijú pod jednou strechou bez ohľadu na ich národnosť a sociálne zázemie. Na celom svete existuje celkovo 18 vysokých škôl „United World Colleges“ vrátane USA, Číny, Kanady a Talianska. Vo Walese študuje 350 študentov vo veku 16 až 18 rokov z 90 krajín. Vysoká škola sídli v stredovekom hrade "St. Donats Castle“ z 12. storočia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #madrid #princezná Leonor

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...