Konečne dobré správy pre vojvodkyňu Meghan! Po tomto rozhodnutí si vydýchla

Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan vyhrala súdny proces s britskými novinami Mail on Sunday.

12.02.2021 08:47
Britain Vojvodkyňa Meghan vyzerala neodolateľne... Foto: ,
Vojvodkyňa Meghan.
debata (2)

Tie v roku 2019 zverejnil časti Meghaninho súkromného listu adresovanému jej otcovi Thomasovi Markleovi.

Bývalá americká herečka Meghan Markleová (39) žalovala vydavateľa Mail on Sunday – spoločnosť Associated Newspapers – za narušenie súkromia a porušenie autorských práv týkajúce sa piatich článkov z februára 2019 zverejnených v časopise Mail on Sunday a na webe MailOnline. Články obsahovali úryvky listu, ktorý napísala svojmu otcovi po jej svadbe s princom Harrym v roku 2018.

Sudca najvyššieho súdu v Londýne Mark Warby uviedol, že vojvodkyňa zo Sussexu „oprávnene očakávala, že obsah listu zostane dôverný“. Články v týždenníku Mail on Sunday „zasahovali do tohto jej dôvodného očakávania“ a boli tak nezákonné, píše sa v rozsudku.

Spoločnosť Associated Newspapers uviedla, že ju rozhodnutie súdu veľmi prekvapilo a zatiaľ zvažuje, či voči nemu podá odvolanie.

Obhajoba tiež tvrdila, že vojvodkyňa napísala list za pomoci komunikačného tímu ako súčasť mediálnej stratégie zameranej na vyvrátenie názorov jej otca prezentovaných v médiách, v ktorých kritizoval Meghanin vzťah s princom Harrym i kráľovskú rodinu. Tieto tvrdenia naznačujúce, že Meghan je iba spoluautorkou listu a nevlastní všetky autorské práva, by mal podľa Warbyho súd ďalej preskúmať.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #vojvodkyňa Meghan

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...