Francúzsko zaplavili obvinenia slávnych z incestu! Dcéru mal obťažovať aj známy herec

Vo Francúzsku v posledných týždňoch padlo niekoľko závažných obvinení z nedobrovoľného incestu a znásilnenia, ktoré vzniesli potomkovia známych osobností.

12.02.2021 14:00
444069611 Foto:
Herec Richard Berry na archívnom zábere z roku 2019.
debata (3)

Vo štvrtok na polícii vypovedala o údajnom zneužívaní dcéra francúzskeho herca Richarda Berryho Coline, k incestu podľa nej došlo v polovici 80. rokov, píše agentúra AFP. Vlnu verejných oznámení o zneužívaní spustila pred mesiacom svojou knihou právnička Camille Kouchnerová, keď obvinila z incestu svojho nevlastného otca politológa Oliviera Duhamela.

Coline Berry-Rojtmanová obvinila svojho otca a jeho vtedajšiu partnerku zo znásilnenia a sexuálneho obťažovania v čase, keď mala šesť až desať rokov, píšu francúzske médiá. Herec Richard Berry všetky obvinenia odmietol, prípadom sa začala zaoberať polícia.

V stredu polícia zadržala Dominiqua Boutonna, predsedu francúzskeho Národného centra pre kinematografiu (CNC), ktorého v októbri z pokusu o znásilnenie obvinil jeho krstný syn. K činu údajne došlo počas letných prázdninách v Grécku v auguste 2020, žalujúci mal vtedy 21 rokov. Boutonnat prostredníctvom svojho advokáta obvinenia odmietol. Boutonnat vedie CNC od leta 2019, jeho vymenovanie bolo veľmi diskutované, pretože dlho pôsobil ako ekonóm a do sveta filmu prenikol až v posledných rokoch. Produkoval desiatky filmov, vrátane Nedotknuteľných.

zväčšiť Nápis vo francúzštine na jednom z múrov v... Foto: SITA/AP, Francois Mori
France Child Sexual Consent Nápis vo francúzštine na jednom z múrov v parížskych uliciach, ktorý hovorí "Duhamel a vy všetci ostatní, nikdy nenájdete pokoj.

Od konca januára sa polícia zaoberá aj obvinením zo „znásilnenia neplnoletého“, ktorého sa podľa jeho synovca údajne dopustil televízny producent Gérard Louvin a za spolupáchateľa synovec označil aj jeho manžela. Louvinov synovec Olivier, ktorý má dnes 48 rokov, denníku Le Monde opísal, ako ho obaja muži na začiatku 80. rokov nútili k masturbácii a k ​​orálnemu sexu. Chlapec mal vtedy desať rokov. Pár všetky obvinenia striktne odmieta.

Pred mesiacom vyšla vo Francúzsku kniha „La Familia grande“ Duhamelovej nevlastnej dcéry Camille Kouchnerovej. V nej tvrdí, že Olivier Duhamel koncom osemdesiatych rokov opakovane sexuálne napadol jej vtedy dospievajúceho brata-dvojča. Všetko vraj trvalo dlhšie ako dva roky. Pravdivosť výpovede brat potvrdil.

Olivier Duhamel kvôli škandálu už odstúpil z postu predsedu Národnej nadácie politických vied (FNsP). Škandál v utorok prinútil k demisii aj riaditeľa prestížnej francúzskej vysokej školy politických vied Sciences Po Frédérica Mióna. Kniha tiež spustila celý rad obvinení a vyhlásení.

Francúzska vláda po sérii obvinení zo zneužívania v utorok pripustila zmenu zákona, ktorý by po novom akýkoľvek sexuálny styk s osobou mladšou ako 15 rokov považovala za trestný čin a prípadný súhlas maloletého by nehral rolu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #herec #Francúzsko #obvinenie #znásilnenie #incest

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....