Bondgirl aj exmanželka Charlieho Sheena! Denise Richards oslavuje 50-ku, možno si pripije slivovicou

Herečku Denise Richardsovú preslávila najmä rola partnerky Jamesa Bonda z filmu Jeden svet nestačí (1999).

17.02.2021 09:51
Denise Richards Foto: ,
Herečka Denise Richards v roku 2009 v New Yorku.
debata (1)

Známa je tiež zo snímok Hviezdna pechota a Nebezpečné hry, ale aj ako bývalá manželka hviezdneho Charlieho Sheena či umiestňovaním sa v anketách o najsexi ženu sveta. 17. februára oslavuje okrúhlu päťdesiatku.

Rodáčka z Downers Grove v Illionis si už na strednej škole privyrábala ako modelka. Neskôr pridala herecké kurzy a dostala prvú úlohy v televíznych seriáloch – objavila sa napríklad v seriáloch Ženatý so záväzkami a Beverly Hills 902 10. Vo filme si prvýkrát zahrala v paródii Nabitá zbraň 1 (1993), prvý veľký úspech jej priniesla jedna z hlavných rolí v dnes už kultovej snímke Paula Verhoevena Hviezdna pechota (1997). Celosvetovo známu hviezdu z nej potom urobil režisér Michael Apted, ktorý jej zveril úlohu bondgirl, teda jadrovej fyzičky Christmas Jonesovej vo filme Jeden svet nestačí.

Charlie Sheen a  Denise Richards v roku  2005 v... Foto: SITA/AP, KEVORK DJANSEZIAN
Charlie Sheen Charlie Sheen a Denise Richards v roku 2005 v Beverly Hills.

Pozornosť médií budila aj vzťahom s o šesť rokov starším Sheenom. Vzali sa v roku 2002 a majú spolu dve dcéry – dcérka Sam prišla na svet 2 roky po ich svadbe, v marci 2004. O rok neskôr sa narodila jej sestra, Loly Rose. V roku 2006 požiadala herečka o rozvod, ktorý bol, rovnako ako štvorročné manželstvo, búrlivý. O manželstve Richards napísala pamäte.

Herečka  Denise Richards v roku  2008. Foto: SITA/AP, Peter Kramer
MTV TRL Denise Richards Herečka Denise Richards v roku 2008.

Herečka prežila so Sheenom ťažké chvíle aj po rozchode, ale bolo obdobie, kedy sa s ním snažila vychádzať priateľsky, aj vzhľadom na deti, ktoré ich spájali. V minulosti napríklad opísala aj to, ako dopadol ich Deň vďakyvzdania pred pár rokmi. „Charlie prišiel na Deň vďakyvzdania, na ktorý som ho pozvala na večeru. V aute však nechal sedieť prostitútku, ktorá ho sprevádzala. Bál sa mi povedať, že ju má v aute,“ opísala herečka. Ako zareagovala, keď sa o nej dozvedela? "Povedala som mu, že prestriem ešte pre jedného človeka. Aj prostitútka si predsa zaslúži osláviť Deň vďakyvzdania.“

Denise Richards a jej dcérka  Lola Rose Sheen v...
Denise Richards v roku 2010 v Los Angeles.
+4Herečka Denise Richards v roku 2009 v New Yorku.

Richards má ešte tretiu dcéru, adoptovanú Eloise Joni (10). V roku 2018 sa opäť vydala, vzala si Aarona Phypersa, exmanžela kolegyne Nicollette Sheridan.

V roku 2017 Richards točila aj v Česku, kde vznikal česko-americký sci-fi thriller Alpha Code. V nie príliš úspešnom filme si po jej boku zahrali aj českí herci, napríklad Marek Vašut a Vojtěch Dyk. Richards si pri natáčaní v Prahe a v Brdoch obľúbila slivovicu. „Prekvapilo ma, že máte taký alkoholický nápoj zo sliviek, ktorý lieči prechladnutie. Cítim sa úplne zdravá,“ povedala vtedy Richards.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Charlie Sheen #Denise Richards #bondgirl

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...