Po ťažkom covide je Kňažko už zaočkovaný! Neváhal ani chvíľu, toto odkázal

Slovenský herec a bývalý politik Milan Kňažko je jedna zo známych osobností, ktorá prekonala nákazu vírusom covid-19. Nedávno sa Kňažko dal zaočkovať, jasne vysvetlil, prečo vôbec neváhal a urobil tak.

18.02.2021 06:52
Herec Milan Kňažko prišiel odovzdať cenu... Foto:
Herec Milan Kňažko na archívnom zábere.
debata (65)

„Bol som nedávno 11 dní v nemocnici a bolo to najhoršie, čo som kedy zažil. Takže by som bol nerád, keby sa to vrátilo,“ uviedol 75-ročný herec v rozhovore pre televíziu JOJ. Podľa neho je očkovanie aj zodpovednosť voči iným.

„Poviem jeden veľmi jednoduchý príklad. Keď ste vodič a zastavia a zastaví vás policajt, dá vám fúkať. Je to test na alkohol. Dobrovoľný, nemusíte ho absolvovať, ale ste posudzovaný ako pozitívny. Tak sa nečudujme, že keď sa niekto nedá zaočkovať alebo testovať, bude posudzovaný ako pozitívny a bude znášať dôsledky. Trebárs nebude môcť cestovať, nebude môcť pracovať, tam, kde pracuje,“ doplnil ešte známy slovenský herec.

Uviedol tiež, že podľa neho Isto nejaké riziko existuje aj pri samotnom očkovaní. „Ale niekoľkonásobne menšie než keď sa zaočkovať nedáte,“ zhrnul pre spravodajskú reláciu TV JOJ.

Milana Kňažka v októbri minulého roka hospitalizovali s vysokými horúčkami a veľkými bolesťami. Vtedy priamo z nemocnice vyzval ľudí, aby situáciu nezľahčovali. "Neverte lacným exhibicionistom, že Covid je len ľahká chrípka,“ odkázal vtedy z nemocnice a ďakoval tiež personálu, ktorý sa stará už mesiace o pacientov s covidom-19.

© Autorské práva vyhradené

65 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #Milan Kňažko #vakcína #koronavírus

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...