Oslávil tridsať, no pokoril už toľko rekordov! Sheeran je hudobný fenomén

Britský spevák, skladateľ a textár Ed Sheeran je považovaný za jednu z najvýraznejších osobností súčasnej popovej hudobnej scény.

18.02.2021 16:01
debata
Spevák a skladateľ Ed Sheeran. Foto: Mark Surridge/Warner Music
Ed Sheeran photo by Mark Surridge Spevák a skladateľ Ed Sheeran.

Hudobník, ktorý v stredu 17. februára oslávil tridsať rokov, má štyri trofeje Grammy, štyrikrát získal Brit Awards a má aj rad ďalších prestížnych cien. Na konci roku 2017 obdržal dokonca Rád britského impéria za svoje aktivity v oblasti hudby a charity. Jeho koncerty patrili pred štartom pandémie covidu k najnavštevo­vanejším na svete.

Ed Sheeran získal cenu ako Umelec roka.
Spevák a skladateľ Ed Sheeran na archívnom...
+6Ed Sheeran ohlásil európske turné, v rámci...

Sheeran patrí už niekoľko rokov k umelcom s najvyššími príjmami. Len turné Divide Tour v roku 2019 zarobilo vyše 775 miliónov dolárov a bolo potvrdené ako turné s najvyššími tržbami všetkých čias. Jeho hudobné videá patria k najsledovanejším na platforme YouTube. Klip natočený k piesni Shape of You má cez 5,1 miliardy prehraní, Perfect 2,7 miliardy zhliadnutí.

V júli 2019 Sheeran v rámci svojho európskeho turné Divide prišiel aj do Prahy. Jeho koncert na letisku v Letňanoch navštívilo takmer 80 000 ľudí. Lístky na vystúpenie boli vypredané v priebehu niekoľkých hodín, usporiadatelia preto pridali druhý koncert na nasledujúci deň.

Celkovo jeho koncerty navštívilo na 150 000 divákov a vystúpenie sa zaradilo medzi najnavštevovanejšie koncerty v Česku.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #hudba #rekord #Ed Sheeran #jubileá hviezd

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...