Dolly Parton sochu na svoju počesť nechce! Možno potom, keď odídem, povedala

Slávna country speváčka Dolly Parton požiadala zákonodarcov amerického štátu Tennessee, aby na teraz upustili od nápadu vztýčiť jej sochu na pôde Kapitolu v meste Nashville.

20.02.2021 00:00
Dolly Parton Foto: ,
Americká speváčka Dolly Parton.
debata

„Vzhľadom ku všetkému, čo sa deje vo svete, si nemyslím, že je v tejto chvíli vhodné postaviť ma na piedestál,“ uviedla Parton.

Držiteľka niekoľkých cien Grammy zákonodarcom za ich gesto poďakovala a vyhlásila, že je poctená. „Možno… po niekoľkých rokoch. Alebo snáď potom, čo odídem. Ak budete mať stále pocit, že si to zaslúžim, potom budem dozaista stáť v našom skvelom štátnom Kapitole hrdo ako vďačná obyvateľka Tennessee,“ dodala. S návrhom umiestniť sochu slávnej rodáčky z Tennessee v areáli tamojšieho Kapitolu prišiel demokratický zákonodarca John Mark Windle, urobiť tak chcel na jej počesť „za všetko, čím prispela tomuto štátu“.

Sedemdesiatpäťročná Parton, ktorá je považovaná za prvú dámu americkej country, je takisto filantropka. Založila napríklad knižnicu, ktorá posiela knihy malým deťom, aby pomohli zvýšiť detskú gramotnosť. Podporuje charity venujúci sa ochrane životného prostredia alebo liečbe HIV/AIDS, podotkol server BBC.

Vlani speváčka prispela miliónom dolárov na vývoj vakcíny proti covidu-19, urobila tak cez zdravotnícke zariadenie v Nashville, kde zdravotníci podľa serveru BBC vykonávali testy preparátu firmy Moderna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dolly Parton

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...