Koniec dohadom! Harry a Meghan vydali oficiálne vyhlásenie týkajúce sa kráľovskej rodiny

Britský princ Harry a jeho manželka vojvodkyňa Meghan oznámili, že sa nehodlajú vrátiť k plneniu povinností v rámci kráľovskej rodiny, ako informoval Buckinghamský palác.

19.02.2021 14:27
meghan Foto: ,
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan - archívna snímka.
debata (4)

„Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu potvrdili Jej veličenstvu kráľovnej, že sa nevrátia k plneniu pracovných povinností kráľovskej rodiny,“ uviedol palác. „Akokoľvek sú všetci zarmútení ich rozhodnutím, vojvoda a vojvodkyňa zostávajú milovanými členmi rodiny.“

Harry, ktorý je vnukom panovníčky Alžbety II. vráti kráľovnej čestné vojenskej hodnosti aj kráľovské patronáty, ktoré budú pridelené ďalším členom rodiny. Vlani v marci sa pár zriekol svojich oficiálnych povinností čoby členov kráľovskej rodiny a dal najavo, že uprednostňuje osobnú slobodu a nezávislosť od verejných financií. Teraz žijú so synom Archiem v Kalifornii. Koncom minulého týždňa dvojica oznámila, že čaká druhého potomka.

Krst syna vojvodkyne Meghan a princa Harryho:... Foto: SITA/AP, Chris Allerton/
Archie Krst syna vojvodkyne Meghan a princa Harryho: Dole zľava: Vojvodkyňa Camilla, princ Harry, vojvodkyňa Meghan so synom, vojvodkyňa Kate. Zľava hore: Princ Charles, Doria Ragland, Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale, princ William.

Meghan a Harry sa dohodol s kráľovskou rodinou na ročnom prechodnom období, do ktorého uplynutí sa malo definitívne vyjasniť ich budúce postavenie. Podľa agentúry DPA nemožno práve zverejnené rozhodnutie označiť za prekvapenie. Zasvätenci do diania v britskej kráľovskej rodine uvádzali, že návrat páru k plneniu povinností je takmer nemožný. Poukazovali v tejto súvislosti najmä na lukratívne dohody, ktoré Harry a Meghan nedávno uzavreli s americkou internetovou televíziou Netflix.

Viacročná dohoda s Netflixom, ktorú dvojica zverejnila v septembri, zahŕňa dokumentárne filmy, dokumentárne seriály, filmy i detské programy. "Chceme sa sústrediť na tvorbu obsahu, ktorý informuje ale takisto dáva nádej,“ uviedli začiatkom septembra Harry a Meghan. Dodali, že výroba inšpiratívnych rodinných programov je pre nich ako čerstvých rodičov dôležitá. Šéf Netflixu Ted Sarandos povedal, že je „neuveriteľne hrdý“ v súvislosti s výberom vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...