Kate a William to spravili do dvoch dní! Prečo Eugenie so zverejnením mena syna toľko otáľala?

Princezná Eugenie je mamou syna od 9. februára. Na meno potomka si však museli v Británii počkať nezvyčajne dlho, až 11 dní. Aký bol dôvod?

22.02.2021 12:00
Záber z roku 2013: Princ William a vojvodkyňa... Foto: ,
Záber z roku 2013: Princ William a vojvodkyňa Kate deň po pôrode prvorodeného syna - princa Georga.
debata

Meno prvorodenéhop syna vnučky kráľovnej Alžbety II. a jej manžela, Jacka Brooksbanka, sme sa dozvedeli počas víkendu, 20. februára. Najmladší člen britskej kráľovskej rodiny dostal meno August Philip Hawke. Na sociálnej sieti to v sobotu oznámila samotná Eugenie. Jej syn prišiel na svet na londýnskej klinike The Portland Hospital, kde v roku 1990 prišla na svet aj jeho mama, dnes 30-ročná Eugenie.

Keď príde na svet dieťa v kráľovskej rodine, zvyčajne netrvá toľko dní, kým sa verejnosť dozvie jeho meno. Princ William (38) a vojvodkyňa Kate (39) oznámili mená princa Georga (7) či princeznej Charlotte (5) len dva dni po ich narodení. Skutočnosť, že si Eugenie a Jack Brooksbank dopriali v tomto smere čas, vyplynula z udalostí, ktoré sa stali v posledných dňoch v britskej kráľovskej rodine, ako uvádza hellomagazine.com.

Na rozdiel od Kate a Williama, má princezná Eugenie iné postavenie v kráľovskej rodine, napríklad mala aj svoje povolanie, za ktoré bola platená. Keď sa v roku 1988 jej rodičom, princovi Andrewovi (61) a Sarah Fergusonovej (61), narodila ich prvá dcéra, trvalo dva týždne, kým zverejnili meno princeznej Beatrice.

Aj niektoré udalosti posledných dní však môžu byť dôvodom, prečo Eugenie so zverejnením mena tak dlho otáľala. Princ Harry (36) a vojvodkyňa Meghan (39) 14. februára oznámili, že že čakajú svoje druhé dieťa. Následne prišlo aj ich oficiálne vyhlásenie, že sa nehodlajú vrátiť k plneniu povinností v rámci kráľovskej rodiny. Navyše, Buckinghamský palác potvrdil aj informáciu o hospitalizácii 99-ročného princa Filipa, ktorá stále trvá. Pri všetkom, čo sa aktuálne v britskej kráľovskej rodine dialo, by informácia o mene syna princeznej Eugenie zanikla. Preto s ňou čerství rodičia otáľali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #syn #princezná Eugenie

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....