Princ William prezradil, ako je na tom jeho starý otec, 99-ročný princ Philip

Britský princ Philip, manžel kráľovnej Alžbety II., je v poriadku. Uviedol to v pondelok jeho vnuk princ William po tom, ako Philip strávil už šiestu noc v londýnskej nemocnici.

22.02.2021 15:25
Britain Prince Princ William na zábere z... Foto: ,
Princ William.
debata (3)

Deväťdesiatdeväťroč­ného vojvodu z Edinburghu preventívne hospitalizovali minulý utorok, pretože sa necítil dobre. Podľa Buckinghamského paláca však nešlo o komplikácie súvisiace s koronavírusovým ochorením COVID-19.

„Áno, je OK, (lekári) na neho dohliadajú,“ povedal v pondelok William počas návštevy vakcinačného strediska na východe Anglicka.

Vojvodu prijali 16. februára do súkromnej Nemocnice kráľa Eduarda VII. v centre Londýna a zostal tam na pozorovanie. Nemenovaný zdroj z prostredia kráľovskej rodiny uviedol, že lekári sa snažia princa chrániť pred prílišným záujmom médií a že je napriek hospitalizácii v „dobrej nálade“, informovala tlačová agentúra Reuters.

Jeho syn a priam následník britského trónu princ Charles nakrátko navštívil ho v sobotu. Oficiálne informácie o Philipovom stave Buckinghamský palác ani lekári od minulého týždňa nezverejnili.

Philip, ktorý odstúpil od svojich kráľovských povinností v roku 2017, strávil štyri noci v rovnakej nemocnici aj koncom roka 2019.

Princ oslávi 10. júna svoje 100. narodeniny. On aj jeho 94-ročná manželka Alžbeta dostali začiatkom januára prvú dávku vakcíny proti koronavírusu.
Philip sa už v roku 2017 stiahol z verejného života a spoločne s Alžbetou sa zdržiava prevažne na Windsorskom hrade západne od Londýna. Panovníčka pre pandémiu vykonáva väčšinu svojich ceremoniálnych právomocí len virtuálnou formou. Philip v uplynulých rokoch prekonal niekoľko zdravotných problémov vrátane upchatej koronárnej tepny, zápalu močového mechúra či zhoršeného sluchu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...