Gérard Depardieu bol obvinený zo znásilnenia mladej herečky

Sťažovateľka na polícii obvinila herca z dvoch znásilnení a sexuálnych útokov, ktoré sa odohrali v jeho v sídle v 6. parížskom obvode, a to 7. a 13. augusta 2018.

24.02.2021 07:57
Herec Gerard Depardieu. Foto: ,
Herec Gerard Depardieu.
debata (42)

Francúzsky herec Gérard Depardieu bol v decembri minulého roka obvinený zo znásilnenia a sexuálneho obťažovania, informoval v utorok spravodajský web France Info, ktorý sa odvolal na justičné zdroje. Herec svoju vinu popiera.

Trestné oznámenie na 72-ročného herca podala nemenovaná mladá herečka v auguste roku 2018. V júni roku 2019 bola jej sťažnosť zamietnutá pre nedostatok dôkazov. Neskôr však vyšetrovatelia kauzu otvorili znova a vlani v decembri vzniesli voči hercovi obvinenie, dodal justičný zdroj.

Sťažovateľka na polícii obvinila herca z dvoch znásilnení a sexuálnych útokov, ktoré sa odohrali v jeho v sídle v 6. parížskom obvode, a to 7. a 13. augusta 2018.

Podľa zdroja oboznámeného s touto kauzou je Depardieu priateľom rodiny obete. „Vôbec to nesúviselo s (ich) profesiou,“ uviedol tento zdroj, zatiaľ čo francúzska tlač spomínala, že k znásilneniu malo dôjsť počas skúšky pre divadelné predstavenie.

Hervé Témime, hercov právnik, ktorého kontaktovala agentúra AFP, „vyjadril poľutovanie nad tým, že tieto informácie boli zverejnené“. Na slobode vyšetrovaný Depardieu podľa právnika „úplne popiera“ skutky, z ktorých je obvinený.

Právna zástupkyňa sťažovateľky odmietla záležitosť komentovať, pričom žiadala o rešpektovanie práva svojej mandantky na súkromie.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Gérard Depardieu

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...