Politický triler podľa niekdajšej prvej dámy USA! Hillary Clinton nasleduje manžela

Politický triler zobrazujúci americkú vládu uprostred série teroristických útokov je nová kniha bývalej ministerky zahraničných vecí USA Hillary Clintonovej, ktorá vyjde v októbri.

25.02.2021 00:00
Bývalá štátna tajomníčka Hillary Clinton na... Foto: ,
Bývalá štátna tajomníčka Hillary Clinton.
debata

Clintonová, ktorá bola v roku 2016 vyzývateľkou exprezidenta Donalda Trumpa v súboji o post šéfa Bieleho domu, napísala svoju prvú publikáciu z oblasti fikcie s názvom State of Terror (Stav teroru) spoločne s kanadskou autorkou detektívnych románov Louise Pennyovou. Na pulty kníhkupectiev sa dostane 12. októbra. Pôjde o „príbeh novej ministerky zahraničných vecí v administratíve jej politického rivala v čase, keď séria teroristických útokov spôsobí chaos globálneho poriadku“, uviedli vydavatelia.

Publikácia skúma svet „vysokej diplomacie a zrady“ po štyroch rokoch vedenia, ktoré sa stiahlo zo svetovej scény. Vydavatelia sľubujú „drámu s detailmi, aké môžu poznať len zasvätení“. Clintonová bola šéfkou americkej diplomacie v administratíve prezidenta Baracka Obamu v rokoch 2009 – 2013.

Clintonová sa vydala po stopách svojho manžela, bývalého prezidenta Billa Clintona, ktorému v júni vyšiel politický román The President's Dau­ghter (Prezidentova dcéra), napísaný spolu s populárnym autorom trilerov Jamesom Pattersonom. Clinton a Patterson už v roku 2018 napísali knihu The President is Missing (Prezident je nezvestný) o teroristickom kybernetickom útoku na Biely dom. Predali sa z nej viac ako tri milióny výtlačkov a momentálne sa pripravuje jej televízne spracovanie.

Clintonová spoluprácu na knihe s úspešnou kanadskou spisovateľkou nazvala „splneným snom“. Pennyová uviedla, že išlo o výnimočnú skúsenosť a možnosť nahliadnuť do prostredia rezortu diplomacie a Bieleho domu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hillary Clinton

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...