Rabovanie, požiare, rozbité vitríny: Protesty na podporu rapera Haséla neutíchajú

Polícia v sobotu v Barcelone pri ďalšom proteste proti uväzneniu rappera Pabla Haséla zatkla desať ľudí. Protesty sa konali aj v niekoľkých ďalších katalánskych mestách. Hasel bol odsúdený na deväť mesiacov väzenia za urážku monarchie a podporu teroristických skupín.

28.02.2021 17:58
"V centre Barcelony pokračuje stavanie barikád... Foto: ,
"V centre Barcelony pokračuje stavanie barikád a rabovanie. S ohľadom na vlastnú bezpečnosť do týchto miest nechoďte," oznámila na twitteri katalánska polícia.
debata (3)

Zatknutý bol 16. februára, pretože nenastúpil na výkon trestu. Jeho prípad vyvolal debatu o slobode prejavu a niekoľkodňové protesty, ktoré neprestávajú a pri ktorých sa rovnako ako počas víkendu aj v uplynulých dňoch zatýkalo.

Dôvodom Hasélových problémov s justíciou sú jeho tweety a texty, v ktorých nechýbajú odkazy na baskickú separatistickú skupinu ETA a niekdajšieho kráľa Juana Carlosa I., označovaného za mafiánskeho bossa. Hasél odmietol za túto urážku zaplatiť pokutu a španielskeho sudcu prirovnáva k nacistom.

Sobotňajšie protesty v Barcelone sa skončili...
"V centre Barcelony pokračuje stavanie barikád...
+6"V centre Barcelony pokračuje stavanie barikád...

Sobotňajšie protesty v Barcelone sa skončili policajným zásahom proti ľuďom, ktorí hádzali poháre, snažili sa zapáliť policajnú dodávku a rozbíjali vitríny bánk a obchodov. Na záberoch médií je vidieť hádzať protestujúcich zápalné fľaše či rozbíjať vitríny obchodov.

„V centre Barcelony pokračuje stavanie barikád a rabovanie. S ohľadom na vlastnú bezpečnosť do týchto miest nechoďte,“ oznámila na twitteri katalánska polícia.

Podľa agentúry Reuters rabovali skupiny ľudí zahalených kapucňami na hlavnej barcelonskej triede La Rambla. K požiarom, ktoré vzplanuli v obchodoch a bankách, boli privolaní hasiči. Podľa polície bolo niekoľko bánk značne poškodených. Dôvodom zatknutia desiatky ľudí boli útoky na policajtov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #protest #rabovanie #raper #sloboda slova #Pablo Hasel

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...