Princeznú Zubejdu si zahrala ako 15-ročná! Krásnu Seidlovú čaká oslava 40-ky, takto vyzerá

Počas víkendu sa na udeľovaní cien Český lev objavila aj herečka Barbora Seidlová, bola jednou z nominovaných.

09.03.2021 00:00
debata

Už o pár mesiacov oslávi česká herečka Barbora Seidlová okrúhlu 40-ku. Stane sa tak 23. mája. Hnedovlásku s krásnym úsmevom vídať stále na českých obrazovkách, nevyhýba sa ani červeným kobercom. 39-ročná Seidlová sa počas víkendu objavila aj na udeľovaní filmových cien Český lev – herečka bola nominovaná za vedľajšiu postavu v snímke Havel. Prestížne ocenenie však nezískala, napokon putovalo do rúk Petry Špalkovej za výkon v snímke Krajina v tieni. Pred fotografmi si však Seidlová s úsmevom zapózovala aj bez vzácnej sošky.

Barbora Seidlová na udeľovaní cien Český lev. Foto: Profimedia
Barbora Seidlová Barbora Seidlová na udeľovaní cien Český lev.

Barbora Seidlová má na konte niekoľko výrazných filmových rolí, v roku 2004 si napríklad zahrala jednu z hlavných ženských postáv v úspešnej komédii Karla Janáka, Snowboarďáci. Vtedy mala pekná herečka s výrazným úsmevom 23 rokov.

Veľkú popularitu jej však priniesla už jej prvá filmová rola v roku 1996, kedy sa stala princeznou Zubejdou vo filme Lotrando a Zubejda podľa scenára Zdeňka Svěráka. V tom čase mala Seidlová 15 rokov a úlohu zvládla ako študentka konzervatória špičkovo. Film, v ktorom si okrem nej zahrali herci ako Marián Labuda, Jiří Lábus, Miroslav Táborský, Jiří Strach či Pavel Zedníček sa teší diváckej obľube dodnes. Bezpochyby svoju rolu zohrala aj nezabudnuteľná hudba a zvlášť skladba „Nám se stalo něco překrásného“, pod ktorú sa podpísal Jaroslav Uhlíř.

Seidlová tak dospievala pred zrakmi televíznych či filmových divákov. Od roku 1996 sa objavila aj v snímkach ako Bolero (2004), Odcházení (2011) či v seriáloch – Místo nahoře (2004), Maharal – Tajemství talismanu (2007), Ohnivý kuře (2016), Anatomie života (2021).

Herečka Barbora Seidlová prichádza na... Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
595668982 Herečka Barbora Seidlová prichádza na udeľovanie cien Český lev za rok 2020. V modeli z dielne Eiri.

Herečka zostáva aj tesne pred okrúhlou 40-kou verná svojim dlhým tmavým vlasom, s ktorými výrazne neexperimentuje. Štíhla postavička a žiarivý úsmev sú jej poznávacími znameniami stále.

Herečka a speváčka Barbora Poláková prichádza...
Herečka Jana Plodková v šatách Victoria Beckham...
+1Herečka Jitka Schneiderová prichádza na...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Český lev #Barbora Seidlová

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...