Moderátor Morgan pre kritiku Meghan končí v televízii ITV, prišli na neho tisíce sťažností

Známy moderátor britskej televízie ITV Piers Morgan končí v tíme relácii Good Morning Britain (Dobré ráno, Británia) po tom, čo v pondelok nepriamo označil manželku princa Harryho za klamárku.

10.03.2021 06:28
debata (3)
Moderátor Piers Morgan na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Moderátor Piers Morgan na archívnom zábere. Moderátor Piers Morgan na archívnom zábere.

Vojvodkyni Meghan, ktorá si v novom rozhovore sťažovala na rasistické tendencie médií aj kráľovského dvora, vraj neveril ani slovo. Jeho výroky sú podľa britského regulátora Ofcom predmetom desaťtisícov sťažností.

Moderátor Morgan patrí v posledných rokoch k najviditeľnejším postavám britskej mediálnej scény, napríklad jeho twitterový účet má vyše sedem miliónov sledujúcich. Dlho pôsobil v bulvárnej tlači, jednou z tvárí Good Morning Britain (GMB) bol od roku 2015. Má na konte napríklad rozhovor s Donaldom Trumpom z roku 2018, ale aj celý rad kontroverzií a vyhrotených slovných prestreliek. V minulosti sa púšťal otvorene do viacerých celebrít, medzi nimi napríklad Kim Kardashianovej či Emily Ratajkowski.

Teraz niektorí komentátori označujú 55-ročného novinára za prvú obeť mediálnej búrky okolo rozhovoru s Harrym a Meghan odvysielanom v noci na pondelok americkou televíziou CBS. Pár v ňom prišiel okrem iného s tvrdením, že nemenovaný člen kráľovskej rodiny pred narodením ich syna Archieho vyjadril obavu ohľadom toho, ako tmavá bude jeho pleť. Meghan tiež opisovala, že tlak najbližšieho okolia i médií ju dohnal k myšlienkam na samovraždu.

„Za kým si šla? Čo ti povedali? Je mi ľúto, ale neverím ani slovu z toho, čo povedala. Neveril by som jej, keby mi čítala predpoveď počasia,“ reagoval v pondelok ráno Morgan v relácii GMB. V twitterovom príspevku neskôr Meghan označil za „princeznú Pinocchio“. V itorňajšom vysielaní svoje slová čiastočne vzal späť, nasledoval však vstup s kolegom Alexom Beresfordom, po ktorom Morgan priamo pri vysielaní opustil štúdio.

Vojvodkyňa Meghan na zábere z rozhovoru s...
Vojvodkyňa Meghan a jej manžel princ Harry na...
+211. FAKT: Meghan Markle v dokumente Netflixu...

„Tak dobre, mám toho dosť, sorry,“ povedal na odchode z miestnosti po tom, čo mu Beresford začal vyčítať, že Meghan neustále očierňuje. Morgan sa za chvíľu do štúdia vrátil, podľa následného vyhlásenia ITV sa ale po interných diskusiách rozhodol, že je načase, aby GMB opustil úplne. „ITV toto rozhodnutie prijala a nemá k tomu čo dodať,“ uzatvára televízia svoje stručné vyhlásenie. S Morganom a Meghan sa však spája aj bulvárna kauza z minulosti, podľa ktorej šla dvojica na spoločné rande. Neskôr sa vraj Morgan dozvedel, že herečku zoznámili spoloční priatelia s princom Harrym a vtedy mala prestať reagovať na jeho telefonáty a dala mu košom.

Úrad Ofcom už predtým oznámil, že začal vyšetrovanie pondelňajších Morganových výrokov po tom, čo na ne dostal viac ako 41 000 sťažností. Moderátorov prístup k výpovedi vojvodkyne o psychických problémoch kritizovala aj charitatívna organizácie Mind, ktorá sa venuje duševnému zdraviu.

„Je kľúčové, aby sme k ľuďom pristupovali dôstojne, s rešpektom a empatiou, keď dajú najavo, že potrebujú podporu, alebo keď sa podelia o skúsenosti so zlým duševným zdravím,“ uviedla.

Generálna riaditeľka ITV Carolyn McCallová v utorňajšom vyhlásení uisťovala, že jej spoločnosť je „úplne oddaná“ podpore mentálneho zdravia. Sama vraj vojvodkyni zo Sussexu verí.

Podľa informácií televízie CBS sledovalo rozhovor dvojice, ktorá sa minulý rok v marci vzdala kráľovských povinností, zhruba 50 miliónov divákov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #koniec #klamstvo #moderátor #Piers Morgan #Meghan Markle #vojvodkyňa Meghan

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....