Slávny Spielberg chystá film o svojom detstve, jeho mamu si zahrá...

Steven Spielberg má pred sebou veľmi osobný filmový projekt, k divákom sa má dostať v roku 2022.

12.03.2021 00:29
Režisér a producent Steven Spielberg. Foto: ,
Režisér a producent Steven Spielberg.
debata

Chce nakrútiť snímku, ktorá bude inšpirovaná jeho životom. Podľa magazínu Variety bude ďalším projektom legendárneho tvorcu film, ktorého príbeh má byť inšpirovaný jeho detstvom prežitým v Arizone.

Sedemdesiatšty­riročný režisér napíše scenár k novinke spolu s Tonym Kushnerom, ktorý napísal scenár aj k Spielbergovmu filmu Lincoln. Vyniesol mu dokonca nomináciu na Oscara za najlepší filmový scenár. Nakrúcať sa začne už v lete a do kín sa má novinka dostať niekedy v roku 2022.

Spielberg v minulosti už mnohokrát hovoril o tom, ako vyrastal v Arizone a práve toto obdobie mu poslúžilo ako inšpirácia k mnohým filmovým príbehom aj charakterom. Vďaka tomuto projektu tak budú môcť fanúšikovia bližšie spoznať tvorcu populárnych filmov ako E.T. – Mimozemšťan, Čeluste, Indiana Jones, Jurský park, Chyť ma, ak to dokážeš a mnohých ďalších. Magazín zároveň uvádza, že herečka Michelle Williams v týchto chvíľach rokuje o hlavnej úlohe – ide o rolu, ktorá je inšpirovaná matkou Spielberga.

Herečka Michelle Williams. Foto: SITA/AP
Michelle Williams Herečka Michelle Williams.

Spielberg bol ako dieťa utiahnutý outsider, typický „klarinetista“ – ako sám často žartoval. Jeho hrdinovia tiež vybočujú z masy a vedú zápas s veľkým svetom. Jeho otec, počítačový inžinier, bol podľa Spielberga vorkoholik, Stevena a jeho sestry vychovávala matka. Tá im bola skôr veľkou sestrou. "Bola Peter Pan, odmietala dospieť,“ priznal v minulosti filmár. Keď mal devätnásť, rodičia sa rozviedli, s čím sa ťažko vyrovnával. Steven Spielberg považuje za najväčší zázrak práve detstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michelle Williams #Steven Spielberg

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...