Meghan podala sťažnosť pre výroky moderátora Morgana. Stále jej neverím, tvrdí on

Americká manželka britského princa Harryho Meghan podala podľa stanice CNN formálnu sťažnosť televízii ITV kvôli výrokom moderátora Piersa Morgana o jej duševnom zdraví.

11.03.2021 08:13
12 odhalení z dokumentu Harry & Meghan Foto: ,
Vojvodkyňa Meghan v januári 2019.
debata

Neohradila sa pritom proti osobným útokom, ale proti tomu, že novinárove komentáre môžu byť nebezpečným zľahčovaním psychických problémov.

ITV v utorok oznámila, že Morgan končí v tíme relácii Good Morning Britain (Dobré ráno, Británia). Stalo sa tak potom, čo novinár spochybnil Meghanino tvrdenie, že pomýšľala na samovraždu, čo uviedla v otvorenom rozhovore s Oprah Winfreyovou, ktorý v noci na pondelok odvysielala americká televízia CBS. „Po konzultácii s ITV sa Piers Morgan rozhodol, že nastal čas, aby odišiel z relácie Dobré ráno, Británia,“ uviedla v utorok ITV.

Podľa CNN Meghan v sťažnosti k ITV vyjadrila obavy z možného dopadu Morganových komentárov na ostatných s tým, že jeho výroky môžu byť vnímané ako zľahčovanie vážnosti psychických problémov. Naopak Morganových osobných útokov voči vojvodkyni sa sťažnosť podľa CNN netýkala.

Morgan v pondelkovom vysielaní relácii spochybnil, že Meghan hovorila pravdu, keď sa v rozhovore zverila, že mala samovražedné myšlienky. Jeho výroky vyvolali v Británii kritiku a ostro proti nim vystúpila napríklad charita Mind, ktorá sa venuje duševnému zdraviu. Telekomunikačné regulátor Ofcom oznámil, že začal vyšetrovanie Morganových výrokov po tom, čo na nich dostal cez 41 000 sťažností.

Morgan ešte v stredu na twitteri napísal, že Meghan „stále“ neverí. „V pondelok som povedal, že Meghan Markleovej neverím … Mal som čas sa nad týmto názorom zamyslieť a stále jej neverím. Ak vy áno, fajn. Sloboda slova je kopec, na ktorom rád zomriem. Vďaka za všetku lásku a nenávisť. Odoberieme sa tráviť viac času so svojimi názormi,“ uviedol.

Morganovi však mnohí vyčítajú, že jeho výhrady voči vojvodkyni majú osobný nádych. Je totiž známe a potvrdil to aj sám Morgan, že kedysi spolu boli na rande. Podľa správ bulváru vojvodkyňa ho však následne začala ignorovať, čo údajne spôsobil fakt, že sa medzitým mala zoznámiť s princom Harrym. Osobnú povahu útokov na Meghan naznačil aj Morganov kolega Alex Beresford, ktorý kriticky zhodnotil Morganovo počínanie v pondelňajšom vysielaní. Po jeho slovách moderátor opustil štúdio a následne prišla správa aj o jeho definitívnom odchode z televízie. Video (v anglickom jazyku) si môžete pozrieť nižšie.

debata chyba
Viac na túto tému: #psychické problémy #ITV #vojvodkyňa Meghan

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...