Švédska princezná s rodinou skončila v karanténe! Covidu neunikli ani oni

Covidová pandémia neobchádza ani kráľovské rodiny. O pozitívnom výsledku testov na koronavírus informovala vo štvrtok aj švédska princezná Victoria.

12.03.2021 09:24
debata
Švédska korunná princezná Victoria a jej manžel... Foto: SITA/AP, Erik Martensson
Švédska korunná princezná Victoria a jej manžel - princ Daniel Švédska korunná princezná Victoria a jej manžel - princ Daniel na archívnom zábere.

Korunná princezná prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky kráľovskej rodiny potvrdila, že spoločne s manželom, princom Danielom, mali obaja pozitívne testy na koronavírus. Momentálne sa obaja nachádzajú v karanténe spoločne so svojimi dvoma deťmi, princeznou Estelle a princom Oscarom.

Victoria však nie je prvá zo švédskej kráľovskej rodiny, ktorá už čelila novému vírusu. Jej mladší brat, princ Carl Philip bol infikovaný už pred pár mesiacmi. V rámci európskych kráľovských rodín sa z koronavírusu liečil už napríklad aj britský princ Charles a jeho manželka Camila, či Charlesov starší syn William. Camila s Charlesom nedávno podstúpili očkovanie proti vírusu, zaočkovaná je už aj kráľovná Alžbeta II. a jej manžel, princ Philip.

Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka,... Foto: SITA/AP, Anders Wiklund
Carl Philip Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka, princezná Sofia už tiež prekonali koronavírus.

Švédsko stále patrí do malého zoznamu krajín, ktoré sa v rámci pandémie rozhodli pre ľahšiu formu obmedzení pre svojich občanov. Švédi nemusia nosiť na verejnosti ochranné rúška a nie sú povinné ani v prostriedkoch verejnej dopravy či v obchodoch.

Napriek tomu napríklad železničná či autobusové spoločnosti odporúčajú svojim cestujúcim, aby tak robili a dokonca im poskytujú ochranné pomôcky pred cestou. Platí to aj pre švédske letiská.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #test #princezná Victoria #pozitívny #koronavírus

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....