Dostal slávny Dieter Bohlen výpoveď v Superstar? A keby aj... čakajú ho milióny!

Slovákom je známy najmä ako polovica kedysi tak populárneho dua Modern Talking. V rodnom Nemecku je však sláva Dietera Bohlena spojená najmä s pôsobením v televízii.

17.03.2021 00:00
debata
Hudobník a producent Dieter Bohlen na zábere z... Foto: SITA/AP, HERMANN J. KNIPPERTZ
Hudobník a producent Dieter Bohlen na zábere z roku 2005. Hudobník a producent Dieter Bohlen na zábere z roku 2005.

Známy hudobník a producent sa pred bezmála dvoma dekádami stal jednou z kľúčových tvárí projektu Nemecko hľadá Superstar a zároveň bol aj jej verným členom poroty. Aj v aktuálnej sérii, ktorej epizódy vysiela televízna stanica RTL, ho diváci stále môžu vidieť – tentoraz po boku speváčky Maite Kellyovej, ktorá pochádza zo známej formácie Kelly Family a speváka Mika Singera. Štvrtého člena poroty, hudobníka Michaela Wendlera, televízia prepustila po jeho vyjadreniach na Instagrame, v ktorých kritizoval a protestoval proti antipandemickým opatreniam.

Späť však k Bohlenovi. V súvislosti so šesťdesiatsedem­ročným hudobníkom len pred pár dňami prekvapila televízia RTL šokujúcim rozhodnutím – aktuálna osemnásta séria superstarovskej šou bude jeho posledná a už sa viac do poroty posadiť neplánuje. Ako sa však zdá, možno to nebolo celkom Bohlenovo vlastné rozhodnutie, ale nátlak samotných zástupcov televízie.

„Po takmer dvoch desaťročiach spoločného úspechu je teraz ten správny čas na zmeny a ďalší vývoj,“ citoval riaditeľa zábavných programov RTL Kaia Sturma portál SWP.de. Samotný Bohlen sa ku svojmu odchodu zatiaľ nevyjadril. Isté však je, že s prázdnymi rukami neodíde, ba skôr naopak. Odmena na rozlúčku, či skôr naplnenie kontraktu, je v jeho prípade skutočne „tučné“.

Ako informuje portál Promiflash.de, miláčik stredoeurópskeho a východoeurópskeho publika z prelomu 80-tych a 90-tych rokov bude vraj dostávať svoju výplatu až do roku 2022. Viaceré zdroje tvrdia, že jeho ročný plat v nemeckej televízii dosahuje výšku 2,5 milióna eur. Minimálne takúto sumu by si teda mal pripísať na konto aj za jeden rok ničnerobenia.

Ako sa zmení podoba talentovej speváckej šou, ktorá sa vysiela v lokálnej podobe aj na Slovensku či v Česku, nie je zatiaľ jasné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #výpoveď #Superstar #honorár #Dieter Bohlen

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...