Obamová na strane Meghan. Jej zážitky museli byť bolestivé, vyhlásila

Bývalá prvá dáma Spojených štátov Michelle Obamová vyjadrila spoluúčasť s manželkou britského princa Harryho Meghan v súvislosti s nedávnym rozhovorom, ktorí obaja poskytli známej americkej moderátorke Oprah Winfreyovej.

17.03.2021 14:44
Michelle Obama Foto:
Bývalá prvá dáma Michelle Obamová.
debata

Údajné rasisticky ladené vyjadrenia členov britskej kráľovskej rodiny museli byť podľa Obamovej pre Meghan veľmi bolestivé a mal by sa z nich poučiť celý svet. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters.

Manželka exprezidenta Baracka Obamu pre americkú stanicu NBC News uviedla, že pre Meghan bolo určite bolestivé počuť, že kráľovská rodina o nej premýšľa inak. „Rasa nie je pre ľudí s inou než bielou farbou pokožky na tomto svete novým konštruktom. Nebolo preto úplným prekvapením počuť, ako sa (Meghan) cítila a to, že svoje pocity aj vyjadrila,“ povedala.

Obamová zároveň vyjadrila nádej, že kráľovská rodina sa s Meghan a Harrym zmieria. „Modlím sa za odpustenie a zahojenie (rán),“ povedala. Dodala, že verí tomu, že tieto udalosti sa stanú „poučením pre nás všetkých“.

Vojvodkyňa Meghan v rozhovore s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou, ktorý bol odvysielaný pred viac ako týždňom, vyvolala rozruch tvrdením, že v Buckinghamskom paláci sa malo hovoriť aj o tom, akú tmavú pleť bude mať jej syn, keď sa narodí. Podľa vlastných slov myslela v ťažkých časoch dokonca na samovraždu. Kráľovská rodina jej mala odoprieť i pomoc v oblasti duševného zdravia.

Buckinghamský palác v krátkom stanovisku britskej kráľovnej Alžbety II. uviedol, že je smutná z problémov, s ktorými v ostatných rokoch zápasili jej vnuk princ Harry a jeho manželka Meghan. Zároveň uistila verejnosť, že obvinenia z rasizmu berie veľmi vážne. Britský princ William poprel, že by kráľovská rodina mala rasistické postoje.

Vojvodkyňa Meghan na zábere z rozhovoru s...
Vojvodkyňa Meghan a jej manžel princ Harry na...
+211. FAKT: Meghan Markle v dokumente Netflixu...

Spomínaný rozhovor vyvolal najväčšiu krízu týkajúcu sa britskej kráľovskej rodiny od tragickej smrti Harryho matky, princeznej Diany v rok 1997. Zároveň však ukázal, že pokles popularity, najmä v rodnej Veľkej Británii, zaznamenal aj samotný Harry. Jeho manželka Meghan bola už pred odvysielaním rozhovoru menej populárna.

Médiá informovali aj o tom, že princ Harry už po odvysielaní rozhovoru hovoril so svojím otcom, princom Charlesom aj bratom, princom Williamom. Rozhovory vraj neboli veľmi produktívne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oprah Winfrey #rasizmus #podpora #Michelle Obama #vojvodkyňa Meghan

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...