Depp to opäť skúša na súde. Exmanželku Heardovú viní z klamstiev o charite

Americký herec Johnny Depp, ktorý sa usiluje na britskom odvolacom súde o zvrátenie rozsudku v kauze údajného očierňovania v médiách, viní exmanželku Amber Heardovú z uvádzania nepravdivých informácií v súdnom procese, ktorý vlani v novembri prehral.

19.03.2021 11:20
Johnny Depp Foto: ,
Johnny Depp počas súdneho pojednávania v Londýne.
debata

Deppov právny zástupca vo štvrtok na londýnskom odvolacom súde argumentoval, že Heard nevenovala sedem miliónov dolárov z rozvodového vyrovnania na charitatívne účely, ako tvrdila.

Päťdesiatsedemročný hollywoodsky herec vlani prehral spor s vydavateľom britského bulvárneho denníka The Sun, ktorý ho označil za domáceho násilníka. Deppov právnik Andrew Caldecott sa usiloval o možnosť obnovenia procesu vzhľadom na nové informácie. Ani Depp, ani Amber Heard sa na vypočutí vo štvrtok osobne nezúčastnili.

Britský vrchný súd už v novembri odmietol možnosť odvolania Deppa s tým, že väčšina tvrdení v novinách sa ukázala ako pravdivá. Hercovi právnici ešte využili možnosti obrátiť sa na odvolací súd. Depp sa sťažoval, že sa súd údajne spoliehal výhradne na vyjadrenia Heardovej a dôkazy polície a ďalších svedkov ignoroval.

Deppov právnik tvrdil, že 34-ročná Heardová nehovorila pravdu, keď tvrdila, že peniaze z rozvodu venovala detskej nemocnici a organizácii obhajujúcej občianske práva. Nemocnica údajne v liste uviedla, že žiadne peniaze nedostala. Sľub bol iba „vykalkulovaným a manipulatívnym klamstvom“, ktorým chcela pozitívne zapôsobiť, povedal Caldecott.

Herec, známy napríklad z filmov Piráti z Karibiku či Nožnicovoruký Edward, žaloval vydavateľstvo aj šéfredaktora denníka The Sun Dana Woottona. Nepáčil sa mu článok z apríla 2018, v ktorom sa píše, že herec bil svoju bývalú manželku. Depp podal žalobu kvôli ohováraniu. Vydavateľstvo News Group Newspapers, do ktorého portfólia denník The Sun patrí, má dostať vyplatené celkovo 630 000 libier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Johnny Depp #odvolanie #Amber Heard #klamstvá

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....