Spirit posiela odkaz zo Zanzibaru: Naše šťastie je pre mňa viac ako verejná mienka

Dovolenky v zahraničí sú stále živá téma a to aj napriek faktu, že od soboty 20. marca platí ich zákaz. Mnoho Slovákov, aj známych osobností sa však stále nachádza za hranicami.

23.03.2021 06:34
Hudobným hosťom večera bol Majk Spirit. Foto:
Raper Majk Spirit.
debata (23)

Patrí medzi nich aj raper Majk Spirit, ktorý so svojou manželkou a päťmesačnou dcérkou odleteli na Zanzibar (urobili tak ešte pred schválením zákazu zahraničných dovoleniek). Ako to už v prípade známych osobností býva, ich sociálne siete plnia zábery z exotiky a dovolenkárskej idylky. Spirit sa za ne dočkal, podobne ako ďalší jeho kolegovia, nadšených reakcií, ale aj množstva kritiky a „hejtu“. Možno aj pod tlakom toho, akú diskusiu pred pár dňami rozpútala návšteva tenistky Dominiky Cibulkovej v relácii Silná zostava, kde sa diskutovalo o paradoxe cestovania do zahraničia, keď doma Slováci nemôžu ísť ani z okresu do okresu, sa vyjadril aj Spirit.

„Viem, že to vysvetľovať nemusím, ale rozhodol som sa napísať k tomu pár slov, lebo toto moralizovanie, čo tu čítam v komentoch už týždeň, začína byť normálne že až úchylné. Takže mali sme sem letieť takto pred rokom, v marci 2020, ale na poslednú chvíľu sme to zo solidarity zrušili…Snažili sme sa nájsť druhý termín na jeseň, ale prišla druhá vlna, tak sme to zase posunuli. Teraz sme si povedali, že do tretice to už nezrušíme,“ napísal raper na Facebooku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Majk Spirit (@majkspirit)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Majk Spirit (@majkspirit)

„Naše šťastie a rodinné zážitky sú pre mňa viac ako verejná mienka. 10 rokov som poctivo pracoval a často si odopieral dovolenky a sociálny život, lebo som vedel, že si to všetko vynahradím, keď si založím rodinku a budem mať malé bábo. Fakt som sa na tieto chvíle tešil desať rokov a teraz mi vravíte počkaj, ostaň doma… koľko? rok? dva? čo keď to takto už bude navždy? Na jeseň zas príde nejaká mutácia, potom budúci rok covid-22, potom 23, potom Ebola-24 a tak ďalej. Snažím sa žiť v prítomnosti a užívať si to, čo je teraz. Moja malá je bábo len nachvíľu,“ pokračoval Majk Spirit, ktorý tiež dodal, že situácia určite nie je taká strašná, ako ju prezentujú médiá.

„Sme v malom rezorte, kde je len 16 izieb a máme vlastnú vilu. Za posledný rok tu nikto zo 112 zamestnancov nemal žiadny problém. Okrem toho sa dobrovoľne testujeme PCR testami cestou sem aj cestou naspäť a po príchode na SK, samozrejme, dodržíme karanténu, takže sa nebojte, nikoho neohrozujeme,“ odkázal ešte zo sociálnej siete, pričom dodal, že mnohí fanúšikovia ho prosia o viac slnečných fotiek a pozitivity. Je však jasné, že aj kritických reakcií musel dostať viac ako dosť, inak by asi podobný status na sociálnej sieti nezdieľal.

Svoju dovolenku v zahraničí bola obhajovať pred pár dňami v televíznej talk-šou Silná zostava aj tenistka Dominika Cibulková, ktorá aj po množstve výhrad a otázok od svojich spoludiskutujúcich uviedla, že „urobila by som to opäť a stála by som si za týmto rozhodnutím“. Zverejňovanie záberov z Maldív obhajovala tým, že bola pozvaná a išlo v podstate o pracovnú cestu a jej úlohou bolo už ako bývalej športovkyne a internetovej influencerky rezort spropagovať.

Videoukážka zo šou Silná zostava
Video

Téma zahraničných dovoleniek a tiež téma ich následného predvádzania na sociálnych sieťach však našla množstvo reakcií aj v celebritnej obci. Medzi kritikmi je napríklad herečka Dominika Kavaschová, známa zo šou Oteckovia. Tej však neprekážajú ani tak dovolenky samotné, ako absencia spolupatričnosti voči ostatným.

"Príde mi odveci a absurdné, že ja, tehotná, nemôžem vidieť svoju rodinu na východe a niekto si pridáva vysmiate fotky ako sa čvachce pri mori. Už sa chytám za hlavu, že im to nie je trápne. Veď nech si to nechajú pre seba, nech im je super, nech si užívajú, ale načo to ukazovať deprimovaným smutným Slovákom, ktorí sa nevidia s blízkymi a na dovolenku nebude mať pre koronavírus pekných pár rokov. Veď trošku empatie! Ak by som ja išla (čo by som teda nešla), tak o tom nevie nikto, len aby niekomu nebolo smutno a nebol nahnevaný,“ zverejnila herečka v príbehu na svojom instagramovom profile.

Podobnú, no menej vyhrotenú diskusiu zažívajú aj v Česku, kde tiež množstvo známych osobností odletelo do exotiky. Medzi dovolenkármi bola napríklad modelka Simona Krainová, herečka Alice Bendová či Mahulena Bočanová a mnohí ďalší.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #cestovanie #facebook #Dominika Cibulková #Majk Spirit #Dominika Kavaschová #Zanzibar

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...