Tajná svadba Meghan a Harryho? Arcibiskup prehovoril, slová vojvodkyne nepotvrdil

Arcibiskup canterburský Justin Welby nepotvrdil výrok manželky britského princa Harryho, že tri dni pred oficiálnym obradom uzavreli svoje manželstvo v tajnosti.

01.04.2021 09:49
princ Harry, meghan Markle Foto:
Prvý manželský bozk na verejnosti princa Harryho a jeho manželky, Meghan Markleovej 19. 5 2018.
debata

„Vzali sme sa tri dni pred našou svadbou,“ povedala Meghan v televíznom rozhovore s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou. Vojvodkyňa zo Sussexu dodala, že manželské sľuby si vymenili v súkromí pred arcibiskupom z Canterbury ešte predtým, ako sa 19. mája 2018 konala na Windsorsom zámku ich oficiálna svadba vysielaná aj v televízii.

V rozhovore, ktorý taliansky denník La Reppublica zverejnil v utorok, však arcibiskup Welby uviedol: „Pred svadbou som mal niekoľko súkromných a pastoračných stretnutí s vojvodom a vojvodkyňou“. Dodal, že „zákonný sobáš bol v sobotu (19. mája). Podpísal som sobášny list, čo je právny dokument – a bol by som spáchal závažný trestný čin, keby som ho podpísal s vedomím, že je falošný“.

„Môžete z toho usudzovať, čo chcete, ale zákonný sobáš bol v sobotu. Čo sa stalo na iných stretnutiach, to už nepoviem,“ vyhlásil arcibiskup.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu pritom v televíznom rozhovore uviedli, že sa zobrali v záhrade tri dni pred veľkolepým obradom v chráme. „Viete, tri dni pred našou svadbou sme sa vzali. Nikto o tom nevie,“ priznala Meghan. Harry dodal, že tam vtedy boli iba oni dvaja a arcibiskup z Canterbury. K obradu došlo údajne v záhrade Kensingtonského paláca.

Viacerí duchovní však upozornili na to, že anglikánska cirkev má striktné pravidlá týkajúce sa sobáša: okrem iného na ňom musia byť prítomní dvaja svedkovia a je žiaduce, aby prístup na obrad mala aj verejnosť, keďže je to posledná príležitosť, keď je možné vysloviť námietky proti zväzku snúbencov.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #sobáš #Pravda #Oprah Winfrey #arcibiskup #vojvodkyňa Meghan

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...