Igor Timko z No Name: Mám šťastnú povahu

Vo všetkom hľadať pozitíva, po prvý raz za 24 rokov kariéry sme cez víkendy doma s rodinami, pre nás je to zázrak, hovorí Timko.

08.04.2021 00:00
Igor Timko No Name Foto: ,
Skupina No Name - Igor Timko.
debata (4)

Pandémia nového koronavírusu zasiahla v plnom zábere aj slovenskú hudobnú scénu. Prešiel už rok od chvíle, keď zvukové aparatúry stíchli a koncertné pódiá sú prázdne. On-line koncerty niektorých interpretov sú pre fanúšikov len malou náhradou. Platí to aj pre populárnu a dlhé roky úspešnú skupinu No Name.

Mám šťastnú povahu, takže sa snažím vo všetkom hľadať pozitíva, po prvý raz za 24 rokov kariéry sme cez víkendy doma s rodinami, pre nás je to zázrak. Navyše, moja manželka to zhodnotila tak, že sami by sme si takéto voľno nikdy nedopriali, hrali by sme naďalej 110 – 120 koncertov ročne, od plesov, cez fesťáky, až po vlastné koncerty, uviedol líder skupiny Igor Timko.

Aký mali vlastne Timkovci koncertný rok 2020? Úvod klasika koncertný, prvý koncert, ktorý nám odpadol, bol 6 marca. Ale tým, že pôsobíme aj v ČR, kde boli opatrenia o niečo voľnejšie, sme sa trocha ‚nadýchli‘ a hrali od júla až do konca septembra. Vo februári tohto roka sme mali v tandeme so Zolim živú gratuláciu pre jedno z najpočúvanejších rádií v ČR. Doma na Slovensku sme 6. decembra odohrali celý band aj so sláčikmi adventný koncert pre RTVS, doplnil líder kapely.

Kapela síce nekoncertuje, ale pripravuje nové aktivity. Čaká nás 26. augusta výročie 25 rokov od založenia kapela No Name, takže pracujeme na novom albume, okrem toho pôsobíme v rôznych projektoch pre televíziu, rozhlas, reklamné zadania, traja z No Name učíme, takže roboty je dosť, akurát sa menej cestuje a víkendy, ako so spomínal, trávime doma. Každý to robí podľa seba. Máme medzi sebou aj takých, ktorí ‚hibernujú‘, aj takých, ktorí sa nezastavia. Myslím si, že k nejakým uvoľneniam určite dôjde, ale k normálu nám chýba podľa mňa ešte rok, dodal Timko.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Timko

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....