Zuzana Smatanová: Každé ráno ďakuj za to, že dokážeš dýchať

Nič na svete nie je podstatnejšie, ako zdravie, hovorí známa speváčka.

09.04.2021 00:00
Speváčka Zuzana Smatanová. Foto:
Speváčka Zuzana Smatanová.
debata (4)

Svetový deň zdravia v statuse na sociálnej sieti pripomenula svojím fanúšikom aj speváčka a skladateľka Zuzana Smatanová. „Nič na svete nie je podstatnejšie, ako zdravie. Fyzické, ale aj psychické,“ píše Zuzana s odkazom na príspevok Ligy za duševné zdravie SR.

„Na naozajstný význam týchto slov príde každý, kto sa dotkol dna, koho bytie sa otriaslo v úplných základoch a začal odznova,“ uvádza speváčka a skladateľka, ktorá v čase pandémie znovuobjavila svoj výtvarný talent. „Ilustrovanie ma zachránilo najmä po psychickej stránke, pretože som sa mohla upnúť na inú tvorivú činnosť a netrápiť sa frustráciou, že nemôžem hrať koncerty. Skladanie pesničiek je a vždy bude prioritou, ale nedá sa to robiť vždy a stále. Potrebovala som od toho prestávku, upriamiť svoju hlavu aj na niečo iné, a preto mi prišlo ilustrovanie ako tá najvhodnejšia aktivita,“ povedala Smatanová pred časom.

V aktuálnom statuse na facebookovom profile ďalej vyzýva svojich priaznivcov: „Každé ráno ďakuj za to, že dokážeš dýchať, že si spomenieš na to, ako sa voláš, že udržíš lyžicu, že prejdeš z kuchyne do izby, že vieš čo je radosť a máš zmysel života, pre ktorý sa ráno budíš. Nezabudni.“

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Smatanová

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....