Martin Harich prekvapuje! V New Yorku našiel inšpiráciu, prišiel s netradičným spojením

Martin Harich so skupinou For You prichádzajú s novinkou bez nástrojov Right Beside You. Všetky zvuky v novinke sú vytvorené výlučne hlasmi šiestich spevákov.

12.04.2021 00:00
martin harich Foto:
Spevák Martin Harich a zoskupenie For You.
debata

Na slovenskej scéne vzniklo nové unikátne hudobné spojenie! Spoločnú pieseň „Right Beside You“ predstavujú spevák a skladateľ Martin Harich a vokálna skupina For You. Všetky zvuky v novinke sú vytvorené výlučne hlasmi šiestich úžasných spevákov. Autorom hudby aj textu je Martin Harich, réžiu klipu majú na konte všetci vokalisti a nakrúcali ho na krásnych miestach Liptova.

For You tvorí päť dokonalých hlasov – Milan Masiarik – tenor, Emil Esso Smoliga – beatbox/tenor, Nika Barľáková – alt, Katalin Lantos Borbély – soprán a Andrej Mann – bas. K nim sa teraz pridal Martin Harich. Jeden z najaktívnejších slovenských hudobníkov novej generácie, ktorý odštartoval svoju kariéru v Československej Superstar, zložil novú pieseň minulé Vianoce v New Yorku.

„Do mobilu som si nahral prvý úryvok skladby a neprikladal som tomu veľkú váhu. Na cestách vždy tvorím a niekedy je v prvej forme pesničky ťažké rozpoznať, čo je použiteľné a čo nie. Bol som vtedy skoro tak zasnený, ako tá pieseň samotná. A pamätám si, že najviac ma tešil akýsi pokoj, ktorý z nej išiel. Prišiel som na to cestou domov v lietadle do Európy. Človek počas takého dlhého letu nemá veľa možností čo môže robiť, tak som si vypočul všetky nahrávky z Ameriky. Táto mi zostala najviac v hlave a hneď som v nej počul ľudské hlasy, veľa ľudských hlasov,“ prezradil Martin Harich.

"Text skladby je o ľudských bublinkách, v ktorých sa každý z nás kotúľa svojim smerom a robí tento svet farebnejším. Demo piesne som koncom minulého roka poslal Miňovi z For You. Už predtým sme o sebe vedeli a trochu premýšľali nad spoluprácou. Akurát sme možno čakali na vhodnú skladbu,” konštatuje Martin Harich.

„Aj keď je naša tvorba v porovnaní s Maťom odlišná, sadli sme si skvele už od prvého stretnutia. "Jamovali“ sme o sto šesť. Spolupráca nás po celý čas veľmi bavila,” neskrývala radosť Nika Barľáková. Videoklip k skladbe „Right Beside You“ nakrúcal Rajmund Petrík a režírovali ho všetci speváci.

debata chyba

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...