Týmto záberom reagovali William a Kate na úmrtie princa Philipa

Ešte koncom februára sa princ William pre britské médiá vyjadril o zdravotnom stave svojho starého otca. Jeho slová vtedy zneli optimisticky. Bohužiaľ, zdravie manžela britskej kráľovnej už bolo výrazne podlomené.

09.04.2021 14:20
France British Royals Foto: ,
Vojvodkyňa Kate a jej manžel, princ William - archívna snímka.
debata

O úmrtí manžela britskej kráľovnej Alžbety II. informoval Buckinghamský palác aj na svojom oficiálnom instagramovom účte. "S hlbokým zármutkom Jej Veličenstvo kráľovná oznamuje smrť svojho milovaného manžela, Jeho kráľovskej výsosti princa Philipa, vojvodu z Edinburghu,“ píše sa vo vyhlásení paláca. Po ohlásení na oficiálnej stránke kráľovského paláca sa správa postupne objavila na Instagrame princa Charlesa a vojvodkyne Camilly (Clarence House), nasledovala stránka princa Williama a jeho manželky, vojvodkyne Kate (Kensington Royal). Na všetkých stránkach sa objavila rovnaká, čierno-biela fotografia princa Philipa.

Koncom februára sa ešte princ William pre britské médiá vyjadril o zdravotnom stave svojho starého otca, jeho slová vtedy zneli povzbudivo. V tom čase bol princ Philip hospitalizovaný v súkromnej Nemocnici kráľa Eduarda VII. v centre Londýna. V nemocnici ho vo februári krátko navštívil aj jeho syn, následník trónu, princ Charles.

Britská kráľovná Alžbeta II. a princ Philip... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
alžbeta Britská kráľovná Alžbeta II. a princ Philip oslavili v novembri 73. výročie svadby.

V januári sa ešte manželia, britská kráľovná Alžbeta II. a princ Philip, nechali zaočkovať proti chorobe COVID-19. Správu potvrdil aj Buckinghamský palác, podľa britských médií vtedy išlo o nezvyčajný krok, keďže pre britskú monarchiu je nezvyklé verejne sa vyjadrovať o súkromných zdravotných záležitostiach kráľovnej či členoch rodiny.

Panovníčka  žila vo Villa Guardamangia  rokoch... Foto: Profimedia
Kráľovná ALžbeta II. Panovníčka žila vo Villa Guardamangia rokoch 1949-51, v prvotných rokoch svojho manželstva s princom Philipom, ktorý bol na Malte umiestnený ako námorný dôstojník.

V novembri bolo o princovi Philipovi takisto počuť, keďže manželia oslávili 73. výročie svadby. Alžbeta mala iba 21 rokov, keď sa 20. novembra 1947 vo Westminsterskom opátstve vydala za poručíka kráľovského námorníctva Philipa Mountbattena, rodáka z gréckeho ostrova Korfu.

20. november  1947- svadobné foto kráľovnej...
Rok 1951 -  Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip...
+8 Na archívnej snímke z 19. decembra 1965...

Philip bol najdlhšie slúžiacim životným partnerom britského panovníka v dejinách a súčasne najstarším mužským členom kráľovskej rodiny všetkých čias.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #princ Philip

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....