Potvrdené! Takto to bude s účasťou Harryho a Meghan na pohrebe princa Philipa

Pohreb zosnulého britského princa Philipa sa bude konať 17. apríla v Kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor.

10.04.2021 20:19
Princ Harry a jeho manželka Meghan Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan - archívna snímka.
debata (5)

V sobotu to oznámil Buckinghamský palác. Začiatok obradu naplánovali na 15:00 tamojšieho času. Pohreb nebude verejný a zúčastnia sa na ňom len členovia rodiny. Palác uviedol, že konali na základe žiadosti zosnulého. K rodine sa pripojí aj princ Harry, ktorý žije v Kalifornii. Jeho tehotná manželka Meghan po odporúčaní lekára nepriletí do Británie.

Zástupcovia paláca potvrdili, že pohreb sa bude konať v súlade so striktnými pravidlami, ktoré vláda zaviedla v čase pandémie. Dodržia aj povolený počet ľudí, ktorí sa môžu zúčastniť na pohrebe. Odmietli však povedať, či členovia kráľovskej rodiny budú musieť mať na tvári rúško.

Pocta zosnulému princovi  Philipovi na...
Ľudia sa zhromažďujú okolo Buckinghamského...
+6Ľudia sa zhromažďujú okolo hradu Windsor a...

Princ Philip zomrel v piatok vo veku 99 rokov. „Jej veličenstvo Kráľovná s hlbokým zármutkom oznamuje úmrtie jej milovaného manžela, jeho kráľovskej výsosti princa Filipa, vojvodu z Edinburghu. Jeho kráľovská výsosť zomrela dnes ráno pokojne na hrade Windsor,“ oznámil Buckinghamský pa­lác.

20. november  1947- svadobné foto kráľovnej...
Rok 1951 -  Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip...
+8 Na archívnej snímke z 19. decembra 1965...

Aká bude atmosféra v rodine po príchode Harryho, je otázne. Od odvysielania rozhovoru, ktorý Harry spolu s manželkou Meghan poskytli moderátorke Oprah Winfreyovej, sú totiž vzťahy medzi členmi kráľovskej rodiny stále napäté. Rozhovor Harryho a Meghan uvrhol britskú monarchiu do najväčšej krízy od smrti matky oboch princov, princeznej Diany, v roku 1997. Meghan v rozhovore s Winfreyovou, ktorý bol odvysielaný 7. marca, vyvolala rozruch tvrdením, že v Buckinghamskom paláci sa malo hovoriť aj o tom, akú tmavú pleť bude mať jej syn, keď sa narodí. Podľa vlastných slov myslela v ťažkých časoch dokonca na samovraždu. Kráľovská rodina jej mala odoprieť i pomoc v oblasti duševného zdravia.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...