Prelomia sa ľady medzi Harrym a zvyškom rodiny, keď príde do Británie?

V katedrále v Canterbury sa v nedeľu konala pietna spomienka za princa Philipa, manžela kráľovnej Alžbety II., Ktorý v piatok zomrel vo veku 99 rokov, uviedla stanica BBC na svojom webe.

11.04.2021 13:56
kate Foto: ,
Princ William, jeho manželka Kate a princ Harry na premiére bondovky Spectre, v Londýne v roku 2015.
debata

Bohoslužbu viedol Canterbury arcibiskup Justin Welby, ktorý má budúcu sobotu celebrovať tiež princov pohreb v kaplnke svätého Juraja na hradu Windsor. Pohrebom skončí osemdňová štátny smútok.

Obrad sa uskutoční bez účasti verejnosti, ale bude vysielaný v priamom prenose v televízii. Počet trúchliacich bude kvôli pravidlám v čase pandémie obmedzený na tridsať. Úrad vlády už oznámil, že premiér Boris Johnson nepríde, aby dal prednosť príbuzným zosnulého a umožnil čo najväčšiemu počtu rodinných príslušníkov zúčastniť sa poslednej rozlúčky.

Pocta zosnulému princovi  Philipovi na...
Ľudia sa zhromažďujú okolo Buckinghamského...
+6Ľudia sa zhromažďujú okolo hradu Windsor a...

Británia si pamiatku vojvodu z Edinburghu, ako znel Philipov oficiálny titul, pripomenie celoštátnou minútou ticha o 15:00 miestneho času (16:00 SELČ), keď sa pohrebný obrad začne. Očakáva sa, že sa pohrebe zúčastní vnuk zosnulého Harry, ktorý teraz žije v Los Angeles. Jeho tehotná manželka Meghan ale na radu svojho lekára nepríde.

Britské médiá už špekulujú, či členovia kráľovskej rodiny využijú túto príležitosť na zmierenie. Napríklad nemecká DPA ale napísala, že nie je isté, či „skončí doba ľadová“, ktorá podľa agentúry zavládla po tom, čo sa Harry a Meghan v šokujúcom televíznom rozhovore s Oprah Winfreyovou sťažovali na nedostatok ohľaduplnosti zo strany členov rodiny.

20. november  1947- svadobné foto kráľovnej...
Rok 1951 -  Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip...
+8 Na archívnej snímke z 19. decembra 1965...

Rozhovor Harryho a Meghan uvrhol britskú monarchiu do najväčšej krízy od smrti matky oboch princov, princeznej Diany, v roku 1997. Meghan v rozhovore s Winfreyovou, ktorý bol odvysielaný 7. marca, vyvolala rozruch tvrdením, že v Buckinghamskom paláci sa malo hovoriť aj o tom, akú tmavú pleť bude mať jej syn, keď sa narodí. Podľa vlastných slov myslela v ťažkých časoch dokonca na samovraždu. Kráľovská rodina jej mala odoprieť i pomoc v oblasti duševného zdravia.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #princ Philip

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...