Z dídžeja politikom! Slávny Paul van Dyk urobil rázny krok

Svetoznámy nemecký dídžej, rozhlasový moderátor a hudobný producent Paul van Dyk, vstúpil do liberálnej Slobodnej demokratickej strany (FDP).

12.04.2021 00:00
Paul van Dyk Foto:
Paul van Dyk.
debata

Členom opozičnej formácie sa stal po kritike vládnej politiky boja s pandémiou. Informáciu agentúre DPA potvrdila samotná strana, ktorá má približne 67 000 členov a v posledných voľbách do Spolkového snemu v roku 2017 skončila štvrtá s 10,7 percenta hlasov. FDP v poslednej dobe ťaží z debaty o základných právach v čase pandémie a počet jej členov rastie.

„Mnoho občanov prišlo o perspektívu a o svoje sociálne prostredie. A ide tu o celú kultúrnu, umeleckú a zábavné brandži,“ povedal 49-ročný van Dyk vo februári v rozhovore so šéfom FDP Christianom Lindnerom. Ten sa z nového členského prírastku raduje.

„Členstvo Paula van Dyka u slobodných demokratov podporí našu politiku slobody a zodpovednosti, ktorá v boji s pandémiou obhajuje občianske práva a nezabúda sociálne otázky uzávery,“ povedal Lindner.Van Dyk, vlastným menom Matthias Paul, vyrastal a dospieval v niekdajšom komunistickom východnom Nemecku. Preslávil sa nielen ako jeden z najlepších svetových dídžejov trance, čo je melodický štýl elektronickej tanečnej hudby, ale aj tým, že sa okrem hudobných aktivít venuje politike a sociálnej sfére.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul van Dyk

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...