Na dôchodok nemyslí: Aretha Franklin má k sedemdesiatke novú zmluvu

Kráľovná soulu Aretha Franklin si k nedeľňajším 70. narodeninám vyrokovala novú nahrávaciu zmluvu. Budúci album chce podľa časopisu Forbes natočiť znovu v spolupráci so svojim niekdajším producentom Clivom Davisom, ktorý o týždeň oslávi 80. narodeniny.

27.03.2012 07:30
Aretha Franklin Foto:
Speváčka Aretha Franklin oslávila v nedeľu 25. marca 70-tku.
debata

Nič nenasvedčuje tomu, že by sa Franklin chystala do dôchodku. Naopak nadviazala na niekdajšiu spoluprácu s Davisom, s ktorým sa pozná desiatky rokov. Davis jej v 80. rokoch pomohol k novému začiatku, keď soulová diva v „diskoveku“ strácala pôdu pod nohami.

Podľa magazínu Forbes je Franklin teraz v najlepšej forme. Vraj sa cíti skôr na päťdesiat rokov, ako na sedemdesiat. Sama si hovorí Reeree Buttonová. Reeree je jej prezývka a druhé meno odkazuje na hrdinu poviedky Francisa Scotta Fitzgeralda Podivuhodný prípad Benjamina Buttona, ktorý s postupom času mládnul.

Držiteľka osemnástich cien Grammy, ktorá sa preslávila hitmi ako Respect, Think alebo (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, v poslednom čase trpela bližšie nespresnenými ochorením, médiá špekulovali o rakovine pankreasu. Umelkyňa ale problémy údajne prekonala a schudla 38 kilogramov. Zatiaľ posledný album, ktorým je A Woman Falling Out of Love, vydala vlani.

Producent Davis tiež objavil a podporoval Whitney Houstonovú, ktorá bola krstnou dcérou Franklinovej. Houston začiatkom februára zomrela vo svojich 48 rokoch, keď sa po konzumácii kokaínu utopila v hotelovej vani v Los Angeles. Tragédia sa stala pred večierkom, na ktorý bola pozvaná práve k Davisovi.

debata chyba

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...