Krásne gesto od trúchliacej kráľovnej! Nezabudla na svojho zamestnanca, ktorý odchádzal do dôchodku

Britská kráľovná Alžbeta II. sa v utorok, štyri dni po smrti svojho manžela princa Philipa, vrátila ku kráľovským povinnostiam.

14.04.2021 08:12
Britain Royals Britská kráľovná Alžbeta II.... Foto: ,
Britská kráľovná Alžbeta II. na archívnej snímke.
debata (4)

Prišla na ceremóniu pri príležitosti odchodu najvyššie postaveného predstaviteľa svojej domácnosti do dôchodku. Panovníčka bola hostiteľkou na ceremónii na počesť grófa Peela, ktorý odstupoval z funkcie lorda komorníka – ten zodpovedá za kráľovský dvor.

Princ Philip, ktorý stál po boku kráľovnej počas jej 69-ročného panovania, zomrel na Windsorskom zámku v piatok 9. apríla vo veku 99 rokov. Jeho pohreb sa bude konať v sobotu 17. apríla. Vojvoda z Edinburghu, ako bol oficiálne známy, sa s Alžbetou oženil v roku 1947.

Princ William a jeho manželka Kate prichádzajú na veľkonočnú bohoslužbu. Čítajte viac Princ William spomínal na starého otca! Opísal aj to, aký mal vzťah k jeho Kate

Kráľovná v posledných rokoch obmedzila oficiálne povinnosti a mnohé z nich prenechala princovi Charlesovi, jeho synovi Williamovi a ďalším členom kráľovskej rodiny. Stále však vykonáva tie najviac symbolické kráľovské povinnosti, ako napríklad otvorenie nového zasadacieho obdobia britského parlamentu.

Jej syn princ Andrew v nedeľu vyhlásil, že kráľovná zvláda stratu manžela pokojne, vyrovnane a jeho smrť „zanechala v jej živote obrovskú prázdnotu“, ako sama povedala.

Alžbeta II. je najstarším a najdlhšie vládnucim žijúcim monarchom na svete. Poradcovia a odborníci na kráľovskú rodinu už dlho tvrdia, že kráľovnú nebude viesť strata Philipa k tomu, že uvoľní trón synovi a dedičovi princovi Charlesovi.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Alžbeta II.

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...