Geislerová má 45! V Anglicku nakrúca seriál a už sa teší na oslavu narodenín

Anna Geislerová natáča v súčasnosti v Anglicku miniseriál The Ipcress File a teší sa na oslavu svojich 45. narodenín, ktoré pripadli na sobotu 17. apríla.

17.04.2021 13:00
debata (1)
Česká herečka Anna Geislerová. Foto: SITA/AP, Laura Leon
Do Španielska cestovala na vyhlásenie cien aj česká herečka Anna Geislerová. Česká herečka Anna Geislerová.

Hoci pred piatimi rokmi vyhlásila že už sa vidí, ako v starobe bude na „besedách sklerotikov“ so svojimi populárnymi rovesníkmi vyrážať za publikom a prilepšovať si k dôchodku, má pred sebou stále veľa práce. „Keď je človek mladý, tak mu príde, že v dôchodku bude v štyridsiatich. V štyridsiatich sa vám potom zdá, že tam budete napríklad za päť rokov, ale ono to teraz na dôchodok ešte nevyzerá. Tie besedy sú však budúcnosť, ku ktorej určite smerujem,“ povedala obľúbená herečka.

Rolou v špionážnom seriáli The Ipcress File, ktorý sa ako film z roku 1965 Agent Palmer: Prípad Ipcress objavil aj v kinách, nadväzuje na predchádzajúcu spoluprácu so zahraničnou produkciou. V roku 2016 sa objavila v úlohe Lenky Fafkovej v koprodukčnom filme Anthropoid, ktorý natočil britský režisér Sean Ellis a pojednával o atentáte na Reinharda Heydricha. „Točím v týchto dňoch v Anglicku a zrovna sme sa presunuli do Oxfordu. Som na cestách a pracujem, čo je blaho, ale uvedomujem si, že je to úplne výnimočná situácia a nie všetci sa majú tak fajn. Tak by som si priala, aby to mohli ľudia prežívať so mnou. Tu v Anglicku situáciu pekne zvládli a majú všetko otvorené,“ uviedla ryšavá herečka.

Havlovu manželku Olgu stvárnila vo filme Havel... Foto: Bontonfilm
ana geislerova Havlovu manželku Olgu stvárnila vo filme Havel Aňa Geislerová.

Geislerová neskrýva, že má rada oslavy, ale vzhľadom k pandemickej situácii jej 45. narodeniny vyzerajú na pokojnejšiu rodinnú akciu. „Už vlani som si myslela, že budem viac sláviť tento rok, tak uvidíme. Ale oslavy si pokaziť nenechám,“ oznámila.

Hviezdnu kariéru Geislerovej odštartovala rola Mariky v thrilleri Filipa Renča Requiem pro panenku z roku 1991. Predtým debutovala ako trinásťročná vo filme Ondřeja Trojana Pějme píseň dohola. „Určite bola Marika veľká rola, ale na druhej strane moja prvá postava, Tráva vo filme Pějme pieseň dohola, je jednoducho prvá a nemôžem jej to upierať. A vlastne mám pocit, že sa trochu na ňu zabúda. Ale je fakt, že Marika v Requiem pro panenku znamenala výrazný zásah,“ podotkla.

Pražská rodáčka Geislerová je držiteľkou piatich ocenení Český lev, tento rok nepremenila nomináciu v kategórii hlavný ženský herecký výkon za rolu Oľgy Havlovej vo filme režiséra Slávka Horáka Havel. „Úprimne som si nemyslela, že by som cenu dostala, aj keď by som samozrejme mala radosť a tú postavu zbožňujem. Som vo veku, kedy si vážim aj nominácie. To, že si niekto všimne moju prácu a ocení ju, mi robí radosť,“ vyhlásila.

Herečka Anna Geislerová a Igor Orozovič... Foto: Martin Kubica/Supraphon
Herečka Anna Geislerová a Igor Orozovič načítali audioknihu o korešpondencii Boženy Němcovej. Herečka Anna Geislerová a Igor Orozovič načítali audioknihu o korešpondencii Boženy Němcovej.

Geislerová uspela aj ako spisovateľka. Za knihu s názvom P.S. prevzala pred piatimi rokmi v rámci ocenení Magnesia Litera Cenu čitateľov. V písaní je rozhodnutá pokračovať. „Pobyt v Anglicku je spojený s tým, že kým môže človek začať pracovať, musí byť v päťdňovej izolácii. Tak som ten čas využila na písanie. Dokonca som zistila, že už mám nejaké veci napísané, na čo, ako je pre mňa typické, som už zabudla. Začala som písať nejaké poviedky a chystáme so sestrou Lelou na budúci rok ďalší Diár,“ dodala.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #kariéra #rozhovor #narodeniny #Anna Geislerová #písanie #jubileá hviezd

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...