Žiaden rekord nepadol! Pohreb princa Philipa prilákal k obrazovkám 13,6 milióna divákov

Sobotňajší pohreb britského princa Philipa sledovalo v Spojenom kráľovstve viac než 13 miliónov televíznych divákov. Vyplýva to z údajov, ktoré v nedeľu zverejnila Rada pre výskum publika vysielacích staníc (BARB).

19.04.2021 14:00
Britain Prince Philip Funeral Foto: ,
Všetky štyri deti kráľovnej Alžbety II. a jej zosnulého manžela princa Philipa - zľava: princ Andrew, princ Edward, princ Charles a princezná Anne.
debata

Jeden a pol hodinový obrad zhliadlo na verejnoprávnej stanici BBC 11 miliónov ľudí, na stanici ITV 2,1 milióna ľudí a na stanici Sky približne 450 000 ľudí.

Priamy prenos z Windsorského hradu bol vysielaný tiež v rozhlase, ako aj prostredníctvom niekoľkých kanálov na webovej stránke YouTube.com. Na tejto platforme zaznamenal živý prenos BBC 7,5 milióna globálnych zhliadnutí.

Britain Prince Philip Funeral Čítajte viac Británia sa rozlúčila s princom Philipom: Za rakvou tí najbližší, kráľovná prišla s rúškom

Samostatný pohrebný program vysielaný večer na stanici BBC Two, ktorý priniesol zostrihaný priebeh obradu, si pozrelo v Spojenom kráľovstve 1,3 milióna ľudí. V roku 2002 sledovalo v Spojenom kráľovstve pohreb Kráľovnej matky vyše desať miliónov televíznych divákov, a to napriek tomu, že smútočná ceremónia sa konala v pracovný deň.

Britská kráľovná Alžbeta II. sedí sama v lavici...
Vovjodkyňa Kate z Cambridge vystupuje z...
+24Vojvodkyňa Camilla z Cornwall prichdádza na...

Pohreb tragicky zosnulej Diany, princeznej z Walesu, sledovalo v roku 1997 rekordných 31 miliónov britských televíznych divákov. Zhruba 13,1 milióna Britov si v roku 2018 naladilo priamy prenos zo svadby princa Harryho a Meghan Markleovej.

Rekordnú sledovanosť zaznamenal rozhovor princa Harryho a jeho manželky Meghan s moderátorkou Oprah Winfreyovou, ktorý si pozrelo viac ako 49 miliónov ľudí, odvysielala ho však americká stanica CBS. Rozhovor sa vysielal začiatkom marca.

Britain Prince Philip Funeral Čítajte viac Vojvodkyňa Kate s perlami od kráľovnej! Túto nádheru nosila aj princezná Diana

Na sobotňajšej poslednej rozlúčke s princom Philipom si britská kráľovná dôstojne a stoicky pripomenula pamiatku svojho manžela, ktorý stál po jej boku 73 rokov, píše BBC. Obradom sa zároveň oslávil jeho život, vojenská služba i dejinný odkaz.

Britain Royals Čítajte viac Posledný odkaz od Williama a Kate pre princa Philipa: Bol to oddaný partner

Na pohrebe sa zúčastnili významní členovia kráľovskej rodiny vrátane všetkých štyroch potomkov panovníckeho páru, ako aj princ William a jeho manželka Catherine, princ Harry či Camilla – vojvodkyňa z Cornwallu.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Philip

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...