List naozaj nestačí! Harry sa pokúšal vyliečiť vzťah s Charlesom, ľady sa však neroztápajú

Princ Harry napísal "hlboko osobný" list princovi Charlesovi, aby vysvetlil svoje správanie a ozrejmil mu, že naďalej rešpektuje inštitúciu kráľovskej rodiny.

20.04.2021 13:00
Princ Harry Foto: ,
Princ Harry na pohrebe princa Philipa. V pozadí princ William.
debata (7)

36-ročný princ Harry nechcel premeškať príležitosť, aby napravil svoj problémový vzťah s kráľovskou rodinou potom, čo sa posadil pred kamery americkej televízie CBS a poskytol rozhovor Oprah Winfreyovej. Ako uvádza denník „The Mirror“ , Harry napísal osobný list svojmu otcovi, princovi Charlesevi ešte predtým, než priletel do Británie na pohreb princa Philipa.

Britská kráľovná Alžbeta II. sedí sama v lavici...
Vovjodkyňa Kate z Cambridge vystupuje z...
+24Vojvodkyňa Camilla z Cornwall prichdádza na...

Po Megxite sa otec a syn dlho nerozprávali, list hovorí aj o minulosti. Princ Harry v ňom načrtáva dôvody, pre ktoré opustil kráľovskú rodinu a zamieril s manželkou a synom do Kalifornie. Podľa zdroja, ktorý cituje spomínaný denník, inštitúciu však stále rešpektoval a rešpektuje. Harryho rozhodnutie napísať list otcovi prišlo potom, čo princ Charles dlho odmietal prijímať telefonické hovory svojho syna. Princ Charles je stále „veľmi zranený“ rozhodnutím Harryho a Meghan poskytnúť takýto typ rozhovoru, ktorý sa navyše vysielal v čase, kedy princ Philip ležal v nemocnici. Harry sa následne rozhodol napísať svojmu otcovi, keď sa pripravoval na stretnutie so svojou rodinou počas pietnej spomienky na princa Philipa. Harry bol nútený zvoliť si túto metódu, napísať list, pretože predtým došlo k úplnému prerušeniu komunikácie zo strany princa Charlesa.

Britain Prince Philip Funeral Čítajte viac Chvíľa bratského zmierenia? Harry a William spolu, po pohrebe ukázali jednotu

„Napísal hlboko osobný list svojmu otcovi, ktorým sa snažil napraviť veci, ale napätie v rodine je stále veľké a veci sa nevyriešili tak, ako Harry dúfal,“ uviedol zdroj z paláca pre „The Mirror“: „Bolo cítiť, že nie je vhodný čas ani miesto na diskusiu o veciach tohto druhu, najmä v takomto emotívnom období pre všetkých zúčastnených.“

Princ Charles a vedľa neho jeho sestra,... Foto: SITA/AP, Victoria Jones
Britain Prince Philip Funeral Princ Charles a vedľa neho jeho sestra, princezná Anne kráčajú za rakvou s pozostatkami svojho otca princa Philipa.

Počas rozhovoru s Oprah Winfreyovou (67), ktorý sa konal v marci, princ Harry uviedol, že je zo svojho otca „veľmi sklamaný“ a obvinil ho, že s ním odmietol komunikovať telefonicky. „Vždy ho budem milovať, ale stalo sa veľa zraňujúcich vecí. Vyliečenie tohto vzťahu bude naďalej mojou prioritou,“ odznelo v šou Oprah Winfreyovej.

Zdroj pre denník ešte uvádza, že princ Charles sa stretol s princom Harrym na hrade Windsor predtým, ako sa zúčastnil stretnutia so svojimi oboma synmi. Nie je známe, o čom sa na stretnutí diskutovalo. Princ Charles medzitým odcestoval do svojho waleského sídla Llwynywermod, aby súkromne oplakával stratu otca.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #princ charles

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...