Alžbeta II. dojatá reakciami bežných Britov: Poslala im emotívny odkaz!

Britská kráľovná Alžbeta II. sa v stredu poďakovala za všetku podporu, ktorú jej ľudia prejavili po úmrtí jej manžela princa Philipa. Informovala o tom agentúra AP.

22.04.2021 09:50
Britain Royals Foto:
Kráľovná Alžbeta II. na zábere z februára 2021.
debata

Vo vyhlásení zverejnenom na sociálnych sieťach panovníčka uviedla, že je pre ňu „útecha vidieť a počuť všetky tie prejavy úcty voči môjmu manželovi“ zo Spojeného kráľovstva, Britského spoločenstva národov (Commonwealthu) a z celého sveta.

Členovia kráľovskej rodiny sú podľa kráľovnej „hlboko dojatí“ z prejavov súcitu a spolupatričnosti, ktoré im „pripomínajú, že Philip počas svojho života výrazne ovplyvnil nespočetné množstvo ľudí,“ uviedla kráľovná v prvom verejnom vyjadrení od smrti svojho manžela, ktorý zomrel 9. apríla vo veku 99 rokov. Pochovali ho v sobotu 17. apríla.

Princ Philip kráľovná alžbeta Čítajte viac Vyzerá ako dievčatko a stala sa kráľovnou, písalo sa v roku 1953! Alžbeta II. má 95 rokov

Alžbeta II. sa tak vyjadrila v deň svojich 95. narodenín, ktoré podľa AP oslávila v kruhu najbližšej rodiny na Windsorskom hrade. Zároveň sa poďakovala verejnosti za všetky blahoželania, ktoré si podľa vlastných slov „veľmi cení“.

Svetové médiá si však tiež všimli, že na oslavy narodenín svojej starej mamy nezostal vo Veľkej Británii jej vnuk, princ Harry. Toho mali objektívy ešte v utorok zachytiť pristáť na letisku v USA, kam sa vrátil po sobotňajšom pohrebe svojho starého otca, princa Philipa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Harryho vzťah so zvyškom rodiny podľa viacerých narušilo rozhodnutie vzdať sa kráľovských povinností a opustiť s manželkou Meghan Britániu. Ďalší konflikt sa potom objavil po rozhovore s Oprah Winfreyovou, v ktorom sa spoločne s Meghan sťažovali na život v kráľovskej rodine a hovorili o mnohých veciach zo súkromia.

Britská kráľovná Alžbeta II. sedí sama v lavici...
Vovjodkyňa Kate z Cambridge vystupuje z...
+24Vojvodkyňa Camilla z Cornwall prichdádza na...
debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #poďakovanie #kráľovná Alžbeta II.

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....