V čarokrásnom Byron Bay, na pobreží Austrálie, ľudia protestujú! Tlak im zodvihol Netflix

Tisíce obyvateľov austrálskeho letoviska Byron Bay už podpísali petíciu, ktorá vyzýva na zákaz natáčania plánovanej reality šou streamovacej spoločnosti Netflix, ktorá sa má odohrávať práve v tejto lokalite.

23.04.2021 12:00
bayron bay Foto:
Byron Bay v Austrálii priťahuje celebrity aj turistov.
debata

Podľa miestnych ľudí by relácia mohla poškodiť povesť malebného mesta Byron Bay, ktoré vďaka svojim krásnym plážam, vlnám vhodným na surfovanie a uvoľnenému životnému štýlu priťahuje každoročne množstvo turistov, vrátane hollywoodskych hviezd a influencerov. Práve tí majú v reality šou hrať hlavnú úlohu, píše agentúra AP.

chris hemsworth-koláž Čítajte viac Svalnatý Thor spustil celebritné šialenstvo! Domy na tomto úchvatnom mieste Austrálie chcú všetci

„Všeobecne uznávanou pravdou je, že influencer s veľkým počtom sledujúcich túži mať na pozadí (svojich videí) pláž. A nie je lepšie pozadie, či magnet pre influencerov, než je Byron Bay – dokonalá scéna budúceho programu spoločnosti Netflix,“ uviedla minulý mesiac streamovacia služba .

Rad miestnych obyvateľov ale na plány Netflixu reagovala s rozhorčením, pričom poukázali na to, že mesto je na sociálnych sieťach zobrazované povrchne a nerealisticky a že tento idealizovaný pohľad neodráža život väčšiny tunajších ľudí. Obyvatelia upozorňujú na sociálne problémy, ktorým mesto čelí, ako je dostupnosť bývania či práce, aj problémy týkajúce sa životného prostredia, ako je erózia pobrežia.

Byron Bay v Austrálii priťahuje celebrity aj... Foto: SHUTTERSTOCK
byron bay Byron Bay v Austrálii priťahuje celebrity aj turistov.

Záťaž pre 9-tisícové mesto, ktoré ročne navštívi 2,5 milióna turistov, predstavuje v poslednej dobe aj príliv osobností populárnych na sociálnych sieťach, ktorý podľa starostu Simona Richardsona menia demografické zloženie obyvateľstva.

Mnohé miestne podniky odmietli, aby sa seriál s ôsmimi epizódami natáčal na ich pozemku a petíciu proti natáčaniu podpísalo vyše 8 500 miestnych i ďalších ľudí. „Táto medzinárodná firma chce využiť mena mesta, hoci miestna komunita si to neželá,“ vyhlásil hudobník Ben Gordon, ktorý v Byron Bay vlastnú kaviareň.

Názov nového seriálu „Byron Baes“ je slovnou hračkou, v ktorej sa vyskytuje slangové slovo „bae“, ktoré je skratkou vytvorenou zo slova babe a označuje priateľa, priateľku či akúkoľvek inú blízku osobu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Byron Bay

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...