Jedna krajšia ako druhá! Tri holandské princezné bok po boku, škandál s plus-size postavou je zabudnutý

Holandský kráľ Willem-Alexander oslávil 27. apríla 54 rokov.

28.04.2021 00:00
debata

Pri tejto príležitosti zverejnil kráľovský palác rodinnú fotografiu, na ktorej pózuje po jeho boku manželka, kráľovná Maxima a ich tri spoločné dcéry. Pri pohľade na ne nejeden fanúšik kráľovskej rodiny povie – jedna krajšia ako druhá.

Holandský  kráľ Willem-Alexander, jeho manželka... Foto: Profimedia
maxima Holandský kráľ Willem-Alexander, jeho manželka Maxima a tri princezné: zľava - Amalia, Alexia a Ariane.

Dievčatá – Amalia, Alexia a Ariane – sprevádzali svojich rodičov počas návštevy areálu technológií vysokej školy v meste Eindhoven, kde sa zúčastnili online vysielania pri príležitosti osláv narodenín kráľa. Na spoločnej fotografii je tak k videniu korunná princezná Amalia (v modrom kabáte), ktorá je vo veku 17 rokov najstaršou spomedzi trojice sestier – 15-ročnej Ariene a 13-ročnej Alexie.

maxima Čítajte viac 16-ročnú holandskú princeznú opísal magazín ako plus-size! Vyvolal búrku reakcií

V súvislosti s dcérou kráľovského páru, s Amaliou, minulý rok vypukol v médiách škandál. Spolu s mamou totiž pózovala na titulke spoločenského magazínu Caras, ktorý sa predáva v Španielsku a Portugalsku. Popisok k fotografii na obálke časopisu znel: „Najstaršia dcéra kráľovnej Maximy hrdo prezentuje svoj plus-size look.“ Táto veta na margo postavy vtedy 16-ročnej princeznej sa postarala o mnoho reakcií na sociálnych sieťach aj v médiách. O slovo sa prihlásili aj niektoré aktivistky z Argentíny, kde sa kráľovná Maxima narodila. Tie magazínu vyčítali, že pri opise postavy tínedžerky sa použili slová ako plus size, ktoré v tomto kontexte označili za neúctivé, zahanbujúce a dokonca nebezpečné. Napríklad umelkyňa Lala Pasquinelli uviedla v rozhovore pre „Teleshow“: „Čo to má byť… plus size look? Nové pomenovanie pre tučnú? Nie je šikanovaním práve to, že poukazujeme na telo tínedžerky s tým, že jej telo je opisované ako nadmerná veľkosť?"

Fotografia  holandskej kráľovnej Maximy spolu s... Foto: Profimedia
maxima Fotografia holandskej kráľovnej Maximy spolu s jej dcérou, princeznou Amaliou , ktorá sa objavila v spomínanom časopise pred rokom a vyvolala búrku reakcií, keďže k záberu bol publikovaný text: Najstaršia dcéra kráľovnej Maximy hrdo prezentuje svoj plus-size look.

Holanďania tradične oslavujú „Deň kráľa“ v uliciach, za zvukov trúb a bubnov, obliekajú sa do oranžovej farby. Takéto oslavy sú však pre pandemické opatrenia v Holandsku aktuálne zakázané. Aj preto sa rozhodol kráľ osláviť svoje narodeniny online. A fanúšikom poslať aspoň takýto nový portrét celej rodiny. Na ňom pôsobí princezná Amalia sebavedomo, rozpustené blond vlasy jej padajú na plecia, jej peknú tvár zdobí jemný mejkap. Na Instagrame kráľovskej rodiny sa záber dočkal tisícov „lajkov“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #Willem-Alexandrer

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...