Princ Charles vyzýva k akcii: Kyslík pre Indiu

Organizácia British Asian Trust, charita založená Charlesom v roku 2007, spustila akciu s názvom „Kyslík pre Indiu“ na zakúpenie koncentrátorov kyslíka.

29.04.2021 07:54
Princ Charles Foto:
Princ Charles sa poďakoval verejnosti za podporu po smrti jeho otca, princa Philipa.
debata (7)

Britský princ Charles v stredu vyhlásil, že je „hlboko zarmútený“ z nárastu počtu úmrtí na koronavírus v Indii. Vyzval verejnosť, aby podporila výzvu na nákup kyslíkového vybavenia pre tento ťažko skúšaný ázijský národ.

kate, william Čítajte viac Úzke džínsy, krátka bundička! Modelka po boku princa Williama? Kdeže... Je to jeho Kate

„Indická pomoc a vynaliezavosť boli podporou pre ďalšie krajiny v tomto nesmierne náročnom období. Ako predtým India pomáhala iným, tak teraz musíme pomáhať Indii,“ uviedol 72-ročný následník britského trónu.

Organizácia British Asian Trust, charita založená Charlesom v roku 2007, spustila akciu s názvom „Kyslík pre Indiu“ na zakúpenie koncentrátorov kyslíka. Od stredy charita vyzbierala viac ako 270-tisíc libier (približne 310-tisíc eur), ktoré odošlú partnerom do Indie na obstaranie kyslíkového vybavenie pre ťažko chorých.

India, ktorá bojuje so zdrvujúcou vlnou pandémie, v stredu prekročila hranicu 200-tisíc mŕtvych v dôsledku ochorenia COVID-19. Za uplynulý deň v Indii tiež potvrdili 362 757 nových infekcií, čo je nový globálny rekord. Krajina tak má už viac ako 17,9 milióna potvrdených nákaz.

Indický vakcinačný program medzičasom bojuje s ťažkosťami. Z 1,4-miliardovej populácie Indie dostalo jednu dávku vakcíny len takmer 10 percent, a len viac ako 1,5 percenta obe dávky. Od soboty bude možnosť očkovania dostupná pre všetkých vo veku od 18 rokov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #princ charles

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....