Seagal ako ruský vyslanec navštívil Venezuelu, prezidentovi dal samurajský meč

Americký herec Steven Seagal sa tento týždeň v Caracase stretol s venezuelským prezidentom Nicolasom Madurom.

06.05.2021 08:52
Venezuela Steven Seagal Foto: ,
Herec Steven Seagal (vľavo) obdaroval venezuelského prezidenta Nicolasa Madura samurajským mečom.
debata (15)

Hrdina amerických akčných filmov deväťdesiatych rokov, ktorý má od roku 2016 aj ruské občianstvo, prišiel do venezuelskej metropoly ako osobitný vyslanec Ruska a autoritárskemu prezidentovi odovzdal samurajský meč. Informovala o tom agentúra EFE.

Pred kamerou venezuelskej štátnej televízie pózoval Maduro s japonským mečom, k čomu dostal pokyny od usmievajúceho sa Seagala. Šesťdesiatdeväťroč­ný herec, ktorý na rozdiel od Madura a ďalších účastníkov schôdzky nemal rúško a bol oblečený tradične celý v čiernom, sa od malička venoval bojovým umeniam. Je držiteľom 7. danu v aikido, ktorému sa učil v Japonsku od najväčších majstrov.

„Mali sme tú česť potešiť sa aj jeho hudobným nadaním, zahral na gitaru. Darček odovzdávame s láskou venezuelskému ľudu. Ďakujeme za Tvoju návštevu,“ napísal na twitteri Maduro a pripojil k tomu krátke video zo stretnutia z prezidentského paláca, na ktorom sa zúčastnila aj Madurova manželka Cilia Floresová.

zväčšiť Prezident Venezuley Nicolas Maduro drží v ruke... Foto: SITA/AP
Venezuela Steven Seagel Prezident Venezuley Nicolas Maduro drží v ruke samurajský meč, ktorý mu daroval počas návštevy americký herec Steven Seagal (vľavo). V strede stojí aj prvá dáma Cilia Flores.

Seagal, ktorý vydal aj niekoľko albumov a doma má veľkú zbierku gitár a samurajských mečov, zahral ako bluesový gitarista aj v Česku, v roku 2014 na festivale Rock for People v Hradci Králové.

Podľa niektorých kritikov vniesol Seagal do akčných filmov v 80. rokoch svieži vietor. Jednak samotným aikidom, ale aj svojím špecifickým štýlom (pokojná sila), obliekaním (čierne sako či trojštvrťový kožený kabát) a účesom (vlasy do copu). K jeho slávnym filmom patrí okrem iného Prepadnutie v Pacifiku, Aljaška v plameňoch, Lovec policajtov či Ruslan, ktorý sa odohráva v Rusku.

Seagal, ktorého prarodičia boli ruskí emigranti, podporuje prezidenta Vladimira Putina a v roku 2018 sa stal tiež zvláštnym veľvyslancom Ruska pre humanitárne vzťahy so Spojenými štátmi. Venuje sa aj charite, angažuje sa v ekologických aktivitách, v boji za práva zvierat či boji proti drogám. Je štvrtýkrát ženatý, jeho posledný manželkou je Mongolka, s ktorou sa zoznámil v Mongolsku v roku 2001, keď mu tam robila prekladateľku.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #Rusko #Venezuela #Steven Seagal #dar

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...