Paul McCartney sa dostal na poštové známky, na ich vytvorení sa spolupodieľal

Na počesť Paula McCartneyho a jeho "obrovského" odkazu v hudobnom svete vydáva britská Kráľovská pošta novú sadu známok.

07.05.2021 00:00
debata

Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica Sky News. Súbor 12 známok, vytvorených v spolupráci so samotným spevákom a skladateľom, bude v predaji od 28. mája.

Paul McCartney na poštovej známke. Foto: SITA/AP
Paul McCartney Paul McCartney na poštovej známke.

„Paul McCartney zostáva dôležitou osobnosťou v centre rocku a popu, umelcom, ktorého odkaz je obrovský a jeho tvorba si naďalej získava pozornosť verejnosti a chválu u kritikov. Toto špeciálne vydanie je zodpovedajúcom prejavom úcty k jednej z najobľúbenejších a najuznávanejších hudobných ikon Británie,“ uviedla Kráľovská pošta.

Paul McCartney na poštovej známke. Foto: SITA/AP
Paul McCartney Paul McCartney na poštovej známke.

Hlavná sada známok zobrazuje obaly ôsmich McCartneyho albumov, ktoré definovali jeho kariéru. Je medzi nimi debutová platňa s názvom McCartney, ktorá vyšla v roku 1970, ako aj jeho nateraz posledný album číslo jeden – McCartney III -, ktorý bol nahraný a vydaný vlani počas lockdownu spôsobeného koronavírusovou pandémiou.

Paul McCartney na poštovej známke. Foto: SITA/AP
Paul McCartney Paul McCartney na poštovej známke.

Menšia sada štyroch známok obsahuje fotografie sira Paula v nahrávacom štúdiu v rôznych fázach jeho kariéry.

Paul McCartney (78) je najúspešnejším umelcom v oblasti albumov v oficiálnej histórii britských rebríčkov, píše Sky News. Je autorom alebo spoluautorom 188 nahrávok, ktoré sa v Británii dostali do rebríčkov – z toho 91 do prvej desiatky a 33 na prvé miesto.

McCartney je jedným z iba troch umelcov, ktorí sa objavili na špeciálnom vydaní známok – popri Davidovi Bowiem a Eltonovi Johnovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul McCartney

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....