Pamätáte si na reklamu zosnulého Nicka Kamena? Striptíz v práčovni je legendárny

Pred pár dňami zomrel spevák a hviezda konca 80-tych a začiatku 90-tych rokov Nick Kamen. Niekdajší údajný partner speváčky Madonny však svoju kariéru v šoubiznise neštartoval hudbou.

08.05.2021 00:00
Nick Kamen Foto:
Britský spevák Nick Kamen na snímke z roku 1985.
debata

Písal sa roku 1984, keď sa rodák z anglického grófstva Essex, vlastným menom Ivor Neville Kamen, objavil v reklame na americkú značku džínsov Levi's. Legendárne 501-ky sa dočkali s jeho pomocou aj jednej z najsexi reklám. Kamen sa v nej objavuje v práčovni plnej ľudí a postupne sa vyzlečie len do trenírok a bielych ponožiek, aby si mohol vyprať svoje obľúbené nohavice.

Vďaka tejto reklame raketovo stúpla popularita fešného bruneta a Kamen sa objavil následne v ďalších reklamách. Mnohí marketingoví experti dodnes považujú práve spot na džínsové nohavice za jeden z kultových reklamných spotov osemdesiatych rokov, ktoré prinášali reklamu v podobe minifilmov s príbehom a často vyvolávali nadšenie, patričný záujem o značku, ale v mnohých prípadoch aj kontroverzné reakcie či dokonca protesty.

Každopádne, Kamenovi reklama priniesla pozornosť aj záujem sveta šoubiznisu. V polovici 80-tych rokov ho fotografi zachytili aj v spoločnosti speváčky Madonny, ktorá však ich románik v tom čase dementovala. Jej partnerom bol herec Sean Penn. S Kamenom sa však spojili na tvorivej ceste, keď pre neho napísala jednu z pesničiek – skladbu Each Time You Break My Heart.

Najväčším hitom charizmatického Brita, ktorý posledné roky už žil mimo pozornosti médií, však zostala skladba I promised myself. Kamen podľahol rakovine, s ktorou bojoval niekoľko rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spevák #úmrtie #reklama #značka #Nick Kamen

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...