35 rokov od vzniku slávnej scény v Top Gune! Primladý a kolegyňou očarený Cruise zabudol text a tak...

Príbeh lásky v podaní Toma Cruisea (58) a Kelly McGillisovej (63) - film Top Gun - sa k divákom v svetovej premiére dostal 12. mája 1986.

11.05.2021 11:30
Tom Cruise  a Kelly McGillis Foto:
Tom Cruise a Kelly McGillis v snímke Top Gun.
debata (5)

Romantika na pozadí burácania motorov stíhačiek. Príbeh lásky v podaní Toma Cruisea (58) a Kelly McGillisovej (63) – film Top Gun – sa k divákom v svetovej premiére dostal 12. mája 1986 a zaznamenal ohromný úspech. Tvorcom sa podarilo namiešať pre diváka priam dokonalý mix lásky, napätia aj akcie. Aj preto dokáže film, pod ktorý je ako režisér podpísaný Tony Scott, prilákať k obrazovkám divákov aj 35 rokov od jeho vzniku.

Tom Cruise sa pred kamery snímky postavil ako 23 ročný a úloha Mavericka znamenala zlom v jeho kariére. Kelly McGillis zažiarila v úlohe inštruktorky Charlie, do ktorej sa zamiluje. Pekná blondínka bola od Cruisea staršia o 5 rokov, ale rola jej hviezdnu kariéru v Hollywoode nepriniesla. Snímka získala jedného Oscara, za hudbu. McGillis sa pred kamerami objavuje dodnes, ale nejde o áčkové snímky, naposledy si zahrala v televíznom filme v roku 2018 (Maternal Secrets).

Zaujímavosťou filmu je, že McGillis bola od Cruisea o 8 centimetrov vyššia, merala 1,78 m, čo spôsobovalo tvorcom vrásky. Počas spoločných scén tak herečka filmovala bez topánok, zatiaľ, čo Cruise nosil špeciálne topánky. Ako uvádza filmový portál IMDB, motorka, na ktorej Cruise jazdil ako Maverick, bola v tom čase najrýchlejším sériovo vyrábaným motocyklom na svete (Kawasaki Ninja 900/GPz900R).

Slávna scéna, počas ktorej Charlie autom prenasleduje Mavericka, až ho napokon dostihne, mala vyzerať inak. Pri dialógu, kedy stáli obaja herci tvárou v tvár, však Cruise zabudol svoj text a tak nastala dlhá „pauza“, následne sa Cruise spamätal a herečku pobozkal. Režisér napokon scénu neopravil, pretože sa mu páčila a pustil ju k divákom práve tak, ako ju teraz poznajú.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Cruise #Top Gun

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...