Veronika Strapková: Niektoré vzťahy jednoducho musíme pustiť

Veronika Strapková prišla o dvoch blízkych ľudí a to ju inšpirovalo napísať pesničku Nová.

12.05.2021 00:00
Veronika Strapková Foto:
Herečka a speváčka Veronika Strapková.
debata

Poznáme to asi všetci. Cítime, že sa niečo, čo sme mali radi, končí a nevieme to uťať. Je jedno, či ide o priateľský alebo partnerský vzťah. Presne o tom je pieseň Nová Veroniky Strapkovej, ktorá však odkazuje, že stojí za to pustiť to, čo nefunguje. Veronika k piesni počas pandémie nakrútila aj klip. Vystihuje prázdno končiaceho sa vzťahu, ale aj potrebu utekať od neho preč.

Veronika Strapková prišla o dvoch blízkych ľudí a to ju inšpirovalo napísať pesničku Nová. Je odkazom na zásadný moment v jej živote, keď sa oslobodila od toho, čo ju vyčerpávalo. Hudbu k piesni zložil Maxo Mikloš, text napísala sama Veronika.

"Pieseň je o rozpade vzťahu dvoch ľudí a je jedno, či je to vzťah priateľský alebo partnerský. Ja som mala obdobie, keď som takto prišla o dvoch významných ľudí môjho sveta. Tomu predchádzalo obdobie trápenia, keď som neustále posúvala hranice toho, čo bolo pre mňa dovtedy prípustné a to len z obáv zo straty. Keď som sa odhodlala v sebe to ukončiť, pocítila som veľmi výrazné zmeny a doslova som ožila. Bola som v istom zmysle „nová“, iná ako dovtedy. Niektoré vzťahy jednoducho musíme pustiť, aby sme otvorili cestu novým, zdravším,“ vysvetľuje Veronika Strapková.

Kristína Svarinská Čítajte viac Po Valábikovi na krásu Svarinskej reagoval aj Merčiak! Tajomstvo jej vzhľadu tkvie...

V čase pandémie stihla Veronika k piesni nakrútiť aj klip. „Chcela som ukázať akési prázdno, ktoré súvisí s uzatvorením vzťahu a následne potrebu bežať od tohto prázdna preč. Klip začína v pocitoch samoty, kde sa nič nejaví ako dobré, a končí sa tiež v samote, ale to je už iná samota – vnímaná ako sloboda, ako pocit, že je niečo predo mnou, ako, keď človek zrazu zmení svoj pohľad a vníma svoju situáciu inak,“ dodáva Veronika. Pesnička Nová je titulnou skladbou rovnomenného albumu, ktorý Veronika vydala koncom minulého roka. Je to jej druhý štúdiový album a je na ňom spolu 12 pesničiek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Strapková

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...