Selfie so synom aj odkaz pre vládu: Helena Bonham Carter vzdala poctu zdravotníkom

Trošku hollywoodskej príchute mala stredajšia bohoslužba, ktorá sa konala vo Westminsterskom opátstve. Zúčastnila sa na nej aj herečka a držiteľka Oscara Helena Bonham Carter.

13.05.2021 12:00
Virus Outbreak Britain Florence Nightingale... Foto: ,
Herečka Helena Bonham-Carter si robí selfie so svojím synom Billym Raymondom Burtonom v priestoroch Westminster Abbey v Londýne.
debata

Prítomnosť hviezdy známej z filmov o Harrym Potterovi, ale tiež napríklad seriálu Koruna, nebola náhodná. Banham Carter je totiž potomkom priekopníčky modernej zdravotnej starostlivosti a ošetrovateľstva Florence Nightingaleovej a práve jej pamiatke a nadácia, ktorá roky pomáhala komunite opátstva, bola venovaná bohoslužba v rámci Medzinárodného dňa zdravotných sestier.

Päťdesiatštyriročná herečka bola neprehliadnuteľná aj vďaka svojmu pestrému outfitu – vzala si na seba čierne šaty s výraznou florálnou potlačou. Sprevádzal ju syn Billy Raymond, ktorého má s režisérom Timom Burtonom. V jednom momente si nadšená mama urobila selfie s vlastnou ratolesťou. Billy, ktorý je starším z dvoch detí dnes už rozvedeného páru, čakal na známu mamu trpezlivo celý čas. Aj vo chvíľach, keď sa venovala novinárom či ďalším hosťom.

Britain Brit Awards 2021 Show Čítajte viac Dua Lipa využila pódium Brit Awards na odkaz premiérovi: Zvýšte platy zdravotníkom

Helena Bonham Carter pritom pre britský Daily Mail uviedla, že so sociálnou pracovníčkou a zdravotnou sestrou Florence Nightingaleovou boli veľmi vzdialená rodina. Jej vlastný otec však dlhé roky pôsobil v zdravotníckej oblasti a u nich doma sa vraj počas jej detstva objavili stovky zdravotných sestier. „Som si veľmi dobre vedomá toho, akú náročnú prácu vykonávajú a čo všetko musia robiť,“ vysvetlila 54-ročná hviezda.

Dodala tiež, že podľa nej avizované zvýšenie platov o 1 percento, ktoré schválila vláda pre zdravotníckych pracovníkov, by jej vzdialenú príbuznú určite rozhnevalo. Bonham Carter nie je jedinou známou osobnosťou, ktorá nepriamo odkázala vláde, že by mala zvážiť lepšie finančné ocenenie zdravotných sestier a bratov. Počas ceremoniálu Brit Awards v utorok večer tak urobila aj speváčka Dua Lipa.

Herečka Helena Bonham Carter (v strede)...
Herečka Helena Bonham Carter po bohoslužbe pri...
+2Herečka Helena Bonham Carter po bohoslužbe pri...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotná sestra #Helena Bonham Carter #príbuzní #bohoslužba

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...