Ochránia hrob Karla Gotta? Dochádza trpezlivosť, tu sú kroky vdovy Ivany a správcu cintorína

Pred Vianocami 2019 vdova po Karlovi Gottovi, Ivana, fanúšikom oznámila, že miesto posledného odpočinku jej zosnulého manžela je dokončené.

20.05.2021 10:30
karel Gott Foto:
Hrob Karla Gotta na pražských Malvazinkách - záber z marca.
debata

Aj týmto spôsobom ich pozvala, aby si mohli vo sviatočnom čase uctiť pamiatku jej manžela. Gottovým želaním bolo, aby bol pochovaný na pražských Malvazinkách. Cintorín, ktorému sa hovorí aj Smíchovský, sa nachádza v piatej pražskej mestskej časti, patrí medzi najväčšie v hlavnom meste a leží na západnom okraji Smíchova, zhruba kilometer od Gottovej vily na Bertramke.

Karel gott Čítajte viac Stačilo pár hodín a hrob Karla Gotta sa vďaka fanúšikom rozžiaril

Na pietne miesto začali od toho momentu prúdiť davy ľudí a záujem neutícha ani po dvoch rokoch. Bohužiaľ, nie všetci sem prídu s predsavzatím vzdať tichý hold spevákovi.

Ako už v marci informovali české médiá, reagovala aj hovorkyňa rodiny, Aneta Stolzová, začali sa množiť krádeže predmetov z hrobu, okrem iného zmizla soška zlatého slávika či zlatej ruže. „Bohužiaľ, musím napísať, že sa naozaj v poslednej dobe strácajú veci a darčeky z hrobu Karla Gotta, nielen spomínaný slávik. Je nám ľúto, čoho sú niektorí ľudia schopní,“ znelo jej vyjadrenie pre portál expres.cz.

Ako aktuálne informuje český portál zivotvcesku, Gottov hrob už dôslednejšie strážia aj policajti na koňoch. „Strážnici mestskej polície sú tu vidieť častejšie, najmä na koňoch. To má súvislosť s krádežami na cintoríne. Fanúšikovia speváka na toto miesto stále prúdia a pýtajú sa, kde nájdu hrob Karla Gotta,“ cituje vrátnika cintorína spomínaná stránka.

karel gott Čítajte viac Takto pyšne ukázal Karel Gott svetu prvú dcérku s Ivanou! Charlottka má už 15 a otca veru nezaprie

Ako sa strácali z hrobu rôzne veci, vdova Ivana Gottová dala na veľký lampáš pri hrobe dokonca namontovať zámku. Ako uvádza stránka, správca cintorína sa obrátil aj na mestskú políciu Prahy 5 so žiadosťou o posilnenie hliadok na tomto mieste práve z dôvodov krádeží.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #úmrtie #Hrob #Karel Gott

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...