Dídžej Avicii sa po smrti dočkal veľkej pocty! Čo na to hovorí jeho otec?

Viacúčelovú halu v Štokholme premenovali na počesť zosnulého švédskeho dídžeja a skladateľa Aviciiho, ktorý zomrel v roku 2018.

22.05.2021 00:10
Music-Avicii Foto: ,
Dídžej Avicii na archívnom zábere z roku 2013.
debata

Hudobník, vlastným menom Tim Bergling, si vzal život vo veku 28 rokov. Krytá hala vo švédskej metropole s kapacitou 16 000 miest bude odteraz niesť názov Avicii Arena. Predtým sa nazývala Ericsson Globe a ešte skôr Stockholm Globe Arena, vo švédštine ju však označovali krátko iba ako Globen.

„Keď tu Tim hral pred deviatimi rokmi, išlo o významný míľnik v jeho kariére. Bol by nesmierne hrdý na to, že táto ikonická budova od dnešného dňa ponesie jeho meno,“ uviedol vo vyhlásení Aviciiho otec Klas Bergling.

Dodal, že príbeh jeho syna rozprúdil diskusiu o duševnom zdraví, a dúfa, že pomenovanie tejto arény po ňom ešte viac prispeje k povedomiu o tejto problematike, informovala v stredu spravodajská stanica Sky News. Klas Bergling uviedol, že Aviciiho aréna sa stane "centrom pre zdieľanie nápadov a hostiteľských aktivít so zameraním na duševné zdravie mladých ľudí.

Andreas Sand, generálny manažér spoločnosti Stockholm Live, ktorá halu prevádzkuje, tvrdí, že pandémia COVID-19 spôsobila v spoločnosti ťažkosti s duševným zdravím a zdevastovala sektor hudobných podujatí. Podľa jeho slov ide v súvislosti s premenovaním haly o dobré načasovanie; prišlo vo chvíli, keď sa hudobný priemysel i širšia verejnosť dostávajú z najhorších následkov pandémie.

zväčšiť Záber na športovú halu, ktorá niesla názov... Foto: SITA/AP, Pontus Lundahl
Music-Avicii Záber na športovú halu, ktorá niesla názov Globe Arena, z roku 2015. Dostala meno po dídžejovi Aviciim.

Kráľovský filharmonický orchester Štokholmu (KFO) pri príležitosti premenovania haly nahral novú verziu Aviciiho skladby „For a Better Day“, ktorú naspievala 14-ročná švédska speváčka Ella Tiritiellová.

Aviciiho našli v apríli 2018 mŕtveho v hotelovej izbe v ománskom hlavnom meste Maskat, kde bol na súkromnom výlete s priateľmi. Jeho rodina niekoľko dní nato zverejnila vyhlásenie, že mladý dídžej „chcel nájsť pokoj“ a „nevládal už viac pokračovať“ vo vyčerpávajúcom životnom štýle.

debata chyba
Viac na túto tému: #Štokholm #Avicii #Hala #počesť

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...