Slzy, hádky, smrť mamy: Šiel som na terapiu, inak by som stratil Meghan, vyhlásil Harry

Najprv rozhovor, ktorý rozdelil milióny ľudí po celom svete a teraz dokonca dokumentárna séria. Princ Harry nakrútil pod záštitou produkčnej spoločnosti Oprah Winfreyovej program, v ktorom odhaľuje ďalšie detaily zo svojho súkromia.

21.05.2021 10:10
Princ Harry, vojvoda zo Sussexu. Foto:
Princ Harry, vojvoda zo Sussexu.
debata (2)

Projekt The Me You Can't See má údajne za cieľ otvoriť tému duševného zdravia a v tomto duchu sa snaží komunikovať aj samotný Harry. V jednej z epizód však opäť pootvoril dvere do vlastného súkromia a veľmi sugestívne opísal, ako jeho manželku Meghan vzali obvinenia od bývalého zamestnanca, že ho údajne šikanovala. Tieto tvrdenia sa objavili v marci, len pár týždňov pred zverejnením rozhovoru s Oprah Winfreyovou.

Raz v noci našiel 36-ročný princ svoju manželku v slzách. "Zobudil som sa uprostred noci na to, ako plakala do vankúša, pretože ma nechcela zobudiť. Mala pocit, že už je toho na mňa priveľa. Bolo je srdcedrásajúce. Držal som ju, rozprávali sme sa, plakala a plakala a plakala,“ opísal situáciu Harry. povedal.

Princ Harry a Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu Čítajte viac Šokujúce slová o farbe pleti princa Archieho? Internet tipuje, kto z kráľovskej rodiny ich vyriekol

V novej dokumentárnej sérii hovoril Harry tiež o tom, že sám musel navštíviť psychoterapeuta a urobiť niečo s vlastným duševným zdravím. „Vedel som, že by som ju stratil, ak by som tak nespravil,“ vyhlásil pred kamerami Harry. „Až pri Meghan som vedel, že ak neabsolvujem terapiu a nenapravím samého seba, stratím túto ženu, s ktorou chcem stráviť zvyšok svojho života,“ povedal.

Prezradil tiež, že to bola práve jeho polovička, ktorá mu prvýkrát povedala o tom, že si myslí, že „potrebuje k niekomu zájsť“. Stalo sa tak po jednej z hádok, ktorú spolu mali a ktorá sa týkala záležitostí v kráľovskej rodine. „Bez toho, aby som si to uvedomil, som sa vrátil do mysle 12-ročného Harryho,“ uviedol s poukázaním na obdobie detstva, v ktorom prišiel o mamu Dianu. Tá zahynula pri autonehode v roku 1997, tesne pred oslavou Harryho 13. narodenín. Psychoterapia mu vraj pomohla spracovať niečo, čo nemal dovolené spracovať ako dieťa a člen z kráľovskej rodiny.

Vojvodkyňa Meghan na zábere z rozhovoru s...
Vojvodkyňa Meghan a jej manžel princ Harry na...
+211. FAKT: Meghan Markle v dokumente Netflixu...

Odcudzený člen kráľovskej rodiny tiež uviedol, že „terapia ma vybavila na to, aby som dokázal zvládnuť čokoľvek. Preto som tu teraz. Preto je tu teraz moja manželka. Rozhodli sme sa dať na prvé miesto naše duševné zdravie. To je to, čo robíme. A v tom budeme pokračovať.“

Otázka duševného zdravia je pritom v rámci oficiálnych aktivít jednou z dôležitých agend Harryho brata, princa Williama a jeho manželky, vojvodkyne Kate. Obaja sa verejne zasadzujú za programy podporujúce duševné zdravie a snažia sa otvárať otázku psychologickej pomoci. V kontraste s tým sú však aj tvrdenia z uvedeného rozhovoru s Oprah Winfreyovou, v ktorom ešte v marci zazneli aj tvrdenia, že kráľovská rodina odmietla poskytnúť psychologickú podporu a pomoc vojvodkyni Meghan. Niekdajšia hrdinka seriálu Kravaťáci v rozhovore uviedla, že napriek tomu, že volala o pomoc, sa jej nedočkala.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #Oprah Winfrey #dokument #Meghan Markle #duševné zdravie

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....