Víťazom Eurovízie sa stala talianska skupina Maneskin! Tu je jej divoká skladba

Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže Eurovízia sa v noci na nedeľu stala talianska glamrocková skupina Maneskin, ktorá sa presadila skladbou "Zitti e Buoni".

23.05.2021 07:27
Netherlands Eurovision Song Foto: ,
Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže Eurovízia sa stala talianska glamrocková skupina Maneskin.
debata (27)

Ide o historicky tretie víťazstvo Talianska v tejto súťaži a prvé od roku 1990. Podujatie sa konalo v holandskom prístavnom meste Rotterdam za prísnych protipandemických opatrení, ktoré obmedzili počet publika na 3500 osôb. Štvorčlenné zoskupenie z Ríma porazilo tvrdú konkurenciu z Francúzska a Švajčiarska. „Myslíme si, že celé podujatie bolo úľavou po toľkých úmrtiach, bolesti a obmedzeniach,“ povedal novinárom spevák skupiny Damiano David.

Súťaž, korá sa konala v rotterdamskej viacúčelovej aréne Ahoy, museli vlani z dôvodu koronavírusovej pandémie zrušiť – po prvý raz v jej 65-ročnej histórii.

Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže...
Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže...
+2Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže...

Eurovízia je jednou z najsledovanejších televíznych šou svojho druhu na svete – každý rok ju sleduje zhruba 200 miliónov divákov. Vo finále súťažili Cyprus, Albánsko, Izrael, Belgicko, Rusko, Malta, Portugalsko, Srbsko, Británia, Grécko, Švajčiarsko, Island, Španielsko, Moldavsko, Nemecko, Fínsko, Bulharsko, Litva, Ukrajina, Francúzsko, Azerbajdžan, Nórsko, Holandsko, Taliansko, Švédsko a San Maríno.

Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže... Foto: SITA/AP, Peter Dejong
maneskin Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže Eurovízia sa v noci na nedeľu stala talianska glamrocková skupina Maneskin.

Vyvrcholeniu súťaže predchádzali dve semifinálové kolá. Z každého postúpilo desať krajín, ktoré sa na veľkom finále zúčastnili spolu s usporiadateľskou krajinou a tzv. veľkou päťkou (Francúzsko, Taliansko, Nemecko, Španielsko a Británia).

27 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #Eurovízia

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....