Ak ste vyrastali v 90-tych rokoch, tohto speváka ste milovali! Spoznávate člena slávneho Luneticu?

Štvorica v zložení - Václav Jelínek, David Škach, Martin Kocián a Aleš Lehký v deväťdesiatych rokoch prevalcovala českú i slovenskú hudobnú scénu ako formácia Lunetic.

30.05.2021 00:00
debata (4)

Melódiu ich hitu „Máma“, ktorý sa k fanúšikom dostal presne 10. mája 1998, si mnohí pamätajú dodnes. Speváci vtedy spôsobili priam ošiaľ medzi tínedžerkami, ktoré neváhali robiť aj šialené veci, aby sa k svojim idolom dostali bližšie. Práve na fanúšičky si zaspomínal jeden člen kapely, Aleš Lehký, počas krstu debutového albumu dvojice Ben & Mateo s názvom Až ke hvězdám.

zväčšiť Niekdajší člen kapely Lunetic, Aleš Lehký,... Foto: Patrik Černoch
Aleš Lehký Niekdajší člen kapely Lunetic, Aleš Lehký, počas krstu debutového albumu dua Ben & Mateo.

Aleš Lehký prežil podobnú slávu, aká Bena a Matea možno v budúcnosti čaká tiež. "Chalani, ste pripravení na to, že vám dievčatá budú stanovať pred domom? Ja som to tak totiž vtedy naozaj mal. Aj keď dnes je iná doba, za nami museli jazdiť do Litvínova, k vám sa dostanú prostredníctvom sociálnych sietí,“ podelil sa o skúsenosti s fanúšičkami súčasný moderátor televíznej relácie Snídaně s Novou. V čase najväčšej slávy hrával Luinetic 200 koncertov ročne. V roku 2001 Lunetic opustil jeden jej člen, Martin Kocián. Skupina sa rozpadla.

Aleš Lehký, ktorý v roku 1995 spoluzaložil slávnu kapelu, mal v tom čase 16 rokov. Dnes je z neho 40-nik a po rozpade slávnej chlapčenskej skupiny sa z neho stal rozhlasový moderátor. Aktuálne pôsobí v už spomínanej relácii Snídaně s Novou.

zväčšiť Lucie Bílá pokrstila debutový album dua Ben... Foto: Patrik Černoch
Lucie bílá Lucie Bílá pokrstila debutový album dua Ben & Mateo.

Ben a Mateo vznikli ako nová formácia počas pandémie a po sérii singlov a videoklipov prekvapili, keď po menej než roku na scéne vydali 15. apríla debutový album Až ke hvězdám.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Lunetic #Aleš Lehký #Ben & Mateo

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...